Σε δύο διεθνή συνέδρια το ΙΤΕ

10:13 19/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Tο Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας συμμετέχει και φέτος στο συνέδριο φορέων και ειδικών της ψηφιακής υγείας από όλο τον κόσμο, που πραγματοποιείται στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, από σήμερα ως την Κυριακή. Παράλληλα συμμετέχει και στο 17ο Διεθνές Συνέδριο Διαλειτουργικότητας που θα διεξαχθεί στις 22-24 Οκτωβρίου, στο ίδιο μέρος.
Το Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΙΤΕ θα παρουσιάσει καινοτόμες δραστηριότητες και τα αποτελέσματα από την υλοποίηση πρόσφατων έργων στα οποία έχει συμμετάσχει, όπως

το pMedicine, το Eureca, το Reactionκαι το MyHealthAvatar. Παράλληλα οργανώνει, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, μία ειδική συνεδρία όπου θα παρουσιάσει, μεταξύ άλλων, τα αποτελέσματα του έργου iManageCancer, καθώς και το όραμα του έργου Bounce αναφορικά με την ενδυνάμωση των ασθενών, την αυτοδιαχείριση και την ανθεκτικότητα για την αντιμετώπιση χρόνιων ασθενειών.
Το ΙΠ-ΙΤΕ συμμετέχει στο συνέδριο Διαλειτουργικότητας με τρεις εργασίες που αφορούν:
– την εφαρμογή λειτουργικών μοντέλων για την υποστήριξη της διαλειτουργικότητας κατά την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων φροντίδας,
– τη διευκόλυνση της διασυνοριακής πρόσβασης σε υπηρεσίες ηλεκτρονικής υγείας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και
– τη δημιουργία προδιαγραφών με βάση το πρότυπο ISO / HL7 27932: 2009 για την ηλεκτρονική καταγραφή συνεδριών αιμοκάθαρσης.
Τέλος προεδρεύει σε συνεδρία με θέμα «Υποδομές και Υπηρεσίες Μετασχηματισμού της Υγειονομικής Περίθαλψης». Παράλληλα, το ΙΠ-ΙΤΕ ως καινοτόμο ερευνητικό κέντρο υποστηρίζει και συμμετέχει με την εκπαίδευση στελεχών του στο πρώτο Ευρωπαϊκό HL7 FHIR®Datathon, στη χρήση του νέου πρωτοκόλλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα