Σάμος: Οργανώνουν δράσεις στην νέα επίθεση με την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ

10:21 5/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με στόχο να συζητήσει για την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου ,με τα σωματεία, τους συλλόγους επαγγελματιών, επιστημόνων και αγροτών, και τους μαζικούς φορείς, η Διοίκηση του ΕΚΣ καλεί σε σύσκεψη τη Δευτέρα 9 Οκτώβρη στις 6:30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο στο Βαθύ. Σκοπός είναι να οργανώσουν κοινό αγώνα και δράσεις, ενώνοντας τη φωνή τους και δίνοντας αγωνιστική απάντηση στην νέα επίθεση που δέχονται τα δικαιώματά των

εργαζομένων αλλά και όλων των πολιτών .

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Σάμου αναφέρει:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από 1/1/2018 πρόκειται να επιβάλει την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας. Ουσιαστικά θα επιβάλει σε μια μέρα αυξήσεις της τάξεως του 30% στα είδη κατανάλωσης και τις υπηρεσίες!!!! Αυτό σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια.

Πρόκειται για ένα αντιλαϊκό και απαράδεκτο μέτρο που θα πλήξει το ήδη καρατομημένο εισόδημα όλων των λαϊκών οικογενειών που ζουν στα νησιά μας.

Προστίθεται στα ήδη ψηφισμένα αντιλαϊκά μέτρα των τελευταίων ετών: αύξηση του ΦΠΑ στο 23% και μετά στο 24%, ΕΝΦΙΑ σε όλες τις κατοικίες, χαράτσια, φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών από το 1ο ευρώ, βαριά φορολογία και ξεκλήρισμα των μικρών αγροτών και κτηνοτρόφων, μειώσεις μισθών και συντάξεων, μέτρα που στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια τόσο αυτή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Από πέρυσι είχαμε επισημάνει ότι η προσωρινή αναστολή για ένα χρόνο της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ με πρόσχημα την προσφυγική κρίση ήταν κοροϊδία για τους νησιώτες και απαράδεκτη η συσχέτιση ότι αποτελεί αντί-μετρο για τον εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών.

Ο μειωμένος ΦΠΑ εφαρμόστηκε για να ελαφρύνει το βάρος από το αυξημένο μεταφορικό κόστος, και μάλιστα αυτό έγινε δεκαετίες πριν, ύστερα από λαϊκούς – εργατικούς αγώνες, διεκδικήσεις και παρεμβάσεις.

Οι λαϊκές οικογένειες, οι εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες και εμποροβιοτέχνες, οι αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες δεν αντέχουν άλλους φόρους.

Δεν πρέπει να υπάρξει καμία αναμονή και ανοχή στην νέα εξοντωτική φοροεπιδρομή κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα πλήξει εκ νέου τα λαϊκά στρώματα των νησιών μας. Κανένα συγχωροχάρτι σε όσα κόμματα στήριξαν αυτές τις πολιτικές.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ στην κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ, -30% για όλα τα νησιά.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ στη φοροληστεία.

να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσηςαφορολόγητο ατομικό όριο για όλους 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.να εκπίπτουν από τη φορολόγηση και οι δαπάνες υγείας, ΔΕΗ, θέρμανσης, νερού, τηλεφώνου.κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιώναπαγόρευση των πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένειανα φορολογούνται με 45% τα κέρδη και τα περιουσιακά στοιχεία του μεγάλου κεφαλαίου

Αρκετά πληρώσαμε την πολιτική και τον εμπαιγμό της Κυβέρνησης και των κομμάτων που υπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Παραμερίζουμε τη μοιρολατρία. Αναλαμβάνουμε δράση αντικρούοντας την επίθεση που δεχόμαστε και διεκδικώντας τις σύγχρονες ανάγκες μας».

Εξάλλου ανακοίνωση κάλεσμα έχει εκδώσει και η γραμματεία Σάμου της ΠΑΣΕΒΕ με πρόσκληση προς τους εμπορικούς και επαγγελματικούς συλλόγους να συμμετέχουν στη σύσκεψη που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Σάμου για την επικείμενη αύξηση του ΦΠΑ.

Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα