Σάμος: Έστειλαν το δικό τους μήνυμα κατά της ξενοφοβίας και του ρατσισμού

10:07 12/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε μια εποχή που το νησί της Σάμου όπως και πολλά άλλα ακριτικά νησιά δοκιμάζεται λόγω των ασταμάτητων προσφυγικών ροών, σε μια εποχή που περισσότερο από ποτέ η κοινωνία χρειάζεται να δείξει τα αντανακλαστικά της και να αντέξει, τα παιδιά του «Πυθαγόρειου» Γενικού Λυκείου Σάμου δείχνουν το δρόμο! Μακριά από σκοπιμότητες, και κάθε είδους δεύτερες σκέψεις έβγαλαν από μέσα τους τον καλύτερό τους εαυτό, τον άνθρωπο! Έδειξαν πως το διαφορετικό όχι μόνο δεν μπορεί να φοβίζει αλλά αντιθέτως μπορεί να είναι πηγή έμπνευσης

και δημιουργίας για ένα κόσμο καλύτερο, ένα κόσμο που όλοι ονειρευόμαστε! Η Β τάξη από το «Πυθαγόρειο» Γενικό Λύκειο της Σάμου με τη σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή και με τη αρωγή και καθοδήγηση του Βασίλενα Στρατή Φιλολόγου, της Μαμουλή Αλίκης Καθηγήτριας Αγγλικών και της Σακελαρίου Ανδρονίκης καθηγήτριας πληροφορικής ετοίμασε ένα βίντεο για το 1ο σχολικό street art festival Τέχνης και Αποδοχής!

Το σποτάκι έγινε εξ ολοκλήρου από αυτά. Συμμετέχουν οι Αλέξανδρος Αζιζ, Άλεξ Χενσον και Γραμματική Σαπουνα! Τα γυρίσματα και την επεξεργασία των βίντεο έκανε ο Κατερίνα Σεϊρλή! Όλοι μαθητές της Β’ Λυκείου του σχολείου .

«Η ιδέα γεννήθηκε όταν είδαμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις αρχές Οκτώβρη στην Αθήνα το 1ο School Street Art Festival Τέχνης και Αποδοχής! Αμέσως νιώσαμε την ανάγκη να κάνουμε κάτι… Η ιδέα έπεσε και τα παιδιά αμέσως, χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό θέλησαν να συμμετέχουν… Έτσι… Όταν η Έλενα Καραγιάννη, υπεύθυνη για την όλη δράση που αφορά στο συγκεκριμένο Φεστιβαλ μας είπε πως θα μπορούσαμε να συμβάλουμε προχωρήσαμε».

Δείτε το βίντεο των παιδιών στην διεύθυνση

Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα