Σάμος: Αλληλοκαταγγελίες με φόντο την γιατρό του περιφερειακού Ιατρείου Μαραθοκάμπου

10:07 16/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την τριμελή διοικούσα επιτροπή του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου κατήγγειλε με ανακοίνωση του ο σύλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου για τις έγγραφες αναφορές που απέστειλαν προς την 2η ΥΠΕ και στο Υπουργείο Υγείας σχετικά με «τη νομιμότητα της πρόσληψης της μοναδικής γιατρού του Π.Ι. Μαραθοκάμπου Καλλιόπης Αμυγδάλου, που έγινε πριν από ενάμιση χρόνο, επικαλούμενο μεταγενέστερο νόμο από εκείνον που είχε προσληφθεί η γιατρός, δίχως να της έχουν κοινοποιηθεί έγγραφα».

Αναφέρουν ότι οι λόγοι που επικαλείται η διοικούσα επιτροπή του Κέντρου Υγείας είναι ότι η γιατρός ζητούσε να καθαρίζουν

τους χώρους του ιατρείου και για το γεγονός ότι ζητούσε να λάβει την κανονική της άδεια για το διάστημα που υπηρετούσε σαν αγροτική γιατρός.

Το Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων εκφράζει τον αποτροπιασμό του στη Διοικούσα Επιτροπή του Κ.Υ. Καρλοβάσου αλλά και στον πρόεδρο του Τοπικού Διαμερίσματος Μαραθοκάμπου. Καλεί να σταματήσει κάθε ενέργεια εις βάρος της γιατρού, να καλυφθούν με προκήρυξη οι μόνιμες θέσεις του 2ου γιατρού και του λοιπού προσωπικού που προβλέπονται στο Π.Ι Μαραθοκάμπου και τέλος άμεσα να καλυφθούν όλα τα αγροτικά-περιφερειακά ιατρεία της Σάμου με μόνιμους γιατρούς γενικής ιατρικής.

Για προσβλητικό σχόλιο που αμαυρώνει τις προσπάθειες της Δημοτικής Ενότητας κάνει λόγο στην απάντησή του ο αντιδήμαρχος Μαραθοκάμπου Μανόλης Ισιδώρου προς τον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου. Αναφέρει συγκεκριμένα «ότι το Τοπικό Συμβούλιο του Μαραθοκάμπου παρότι δεν είναι στην αρμοδιότητα του, αλλά ούτε και στην αρμοδιότητα του Δήμου εν γένει, να παρέχει υπηρεσίες καθαριότητας στο Περιφερειακό Ιατρείο του Μαραθοκάμπου, προσφέρθηκε προς τούτο, με σκοπό να αποφευχθούν καταστάσεις που μπορεί να επιφέρουν κίνδυνο στην υγεία των πολιτών. Η καθαριότητα, λοιπόν, πραγματοποιείται δύο (2) φορές την εβδομάδα στο Περιφερειακό Ιατρείο του Μαραθοκάμπου και μία (1) φορά στο Παράρτημα που εδρεύει στον Όρμο Μαραθοκάμπου. Συνολικά, λοιπόν, η Δημοτική Ενότητα προσφέρει υπηρεσίες καθαριότητας τρεις (3) φορές την εβδομάδα στα περιφερειακά Ιατρεία του Μαραθοκάμπου.

Επιπλέον, με δεδομένο, ότι εντός του Περιφερειακού Ιατρείου, υπάρχει ιατρικός εξοπλισμός και διάφορα ιατρικά σκευάσματα, ήταν εξ αρχής απαραίτητη προϋπόθεση η καθαριότητα να πραγματοποιείται σε συνεννόηση με την Ιατρό κ. Αμυγδάλου, και υπό την επίβλεψη της, ως υπεύθυνης του Ιατρείου, αφού απώτερος σκοπός μας είναι να μπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες της υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

Τονίζουμε, και πάλι, ότι βασικό μας στόχος είναι η διατήρηση και στελέχωση του Θεσμού του Περιφερειακού Ιατρείου για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και για αυτό το λόγο προσπαθούμε με κάθε μέσο, ακόμη και πέραν των αρμοδιοτήτων μας, να συνεισφέρουμε στην εύρυθμη λειτουργία του, σε συνεννόηση πάντα με την Ιατρό».

Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα