Ρέθυμνο: Επιχείρηση διάσωσης 49 προσφύγων – Σύλληψη 2 διακινητών

22:04 18/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στη διάσωση 49 προσφύγων και στη σύλληψη των δύο αλλοδαπών διακινητών τους, προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, στελέχη του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, για ακυβερνησία ιστιοφόρου σκάφους με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή 40 ν.μ. βόρεια του Ρεθύμνου.

Άμεσα προς εντοπισμό τους, απέπλευσαν δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, έξι παραπλέοντα σκάφη, ενώ απογειώθηκε και ελικόπτερο

της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το ιστιοφόρο “VERA” αγνώστων λοιπών στοιχείων, εντοπίστηκε από το πλοίο BLUE HORIZON”, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο και υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, οι 51 επιβαίνοντές του, μεταξύ των οποίων και δυο αλλοδαποί φερόμενοι ως διακινητές, μετεπιβιβάστηκαν στο επιβατικό πλοίο και μεταφέρθηκαν στον λιμένα Πειραιά.
Το ιστιοφόρο οδηγήθηκε, συνοδεία περιπολικών σκαφών στο λιμάνι του Ρεθύμνου, όπου κατασχέθηκε, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Γραφείο Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Keywords
Αναζητήσεις
ρεθυμνο προσφυγες πειραια
Τυχαία Θέματα