«Ρενουάρ» στην ΕΡΤ2

05:06 23/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το εξαιρετικό δράμα «Ρενουάρ» (Renoir), παραγωγής Γαλλίας 2012, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν σε -Α τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 21:50, στο πλαίσιο της ζώνης «Το σινεμά στο σπίτι σας».

Υπόθεση: Κυανή Ακτή, 1915. Ο διάσημος Γάλλος ζωγράφος Πιέρ-Ογκούστ Ρενουάρ, σε προχωρημένη πια ηλικία προσπαθεί να ξεπεράσει το θάνατο της γυναίκας του, τους πόνους από τα αρθριτικά

του και τα δυσάρεστα νέα ότι ο γιος του Ζαν τραυματίστηκε στη μάχη. Όταν όμως θα μπει στη ζωή του μια νεαρή κοπέλα θα δώσει και πάλι στον κόσμο του απρόσμενη ενέργεια και διάθεση για δημιουργία. Σφύζοντας από ζωή, η ακαταμάχητα όμορφη Αντρέ θα γίνει το τελευταίο μοντέλο του ζωγράφου και η πηγή ανανέωσής του.

Παράλληλα, επιστρέφει πίσω στο οικογενειακό σπίτι για ανάρρωση ο Ζαν, ο οποίος μαγεύεται κι αυτός από τη γοητεία της κοκκινομάλλας κοπέλας. Στο μεσογειακό ιδιωτικό παράδεισο των Ρενουάρ και παρά την έντονη δυσαρέσκεια του πατέρα του, ο νεαρός Ζαν ερωτεύεται αυτό το ελεύθερο πνεύμα, βρίσκοντας τη δική του πηγή έμπνευσης. Και κάπως έτσι, γεννήθηκε ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες όλων των εποχών…

Η γαλλική βιογραφική ταινία από τον Ζιλ Μπουρντό αποτελεί την επίσημη υποψηφιότητα της Γαλλίας για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης ταινίας 2014. Ο σκηνοθέτης εστιάζει στην ομορφιά της τέχνης και της φύσης και μας εξιστορεί την ιστορία της γυναίκας-μούσας των δύο μεγάλων καλλιτεχνών.

Διακρίσεις:

Επίσημη συμμετοχή στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών 2012.

Τιμητική διάκριση στο 14ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδας 2013.

Σκηνοθεσία: Ζιλ Μπουρντό.

Μουσική: Αλεξάντρ Ντεσπλά.

Πρωταγωνιστούν: Μισέλ Μπουκέ, Κριστά Τερέ, Βενσάν Ροτιέ.

Διάρκεια: 111΄

Keywords
Τυχαία Θέματα