Πτολεμαϊδα-Θέμης Μουμουλίδης: Το Υπερταμείο αξιοποιεί και δεν ιδιωτικοποιεί τη ΔΕΗ

13:45 26/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Η ένταξη δημοσίων επιχειρήσεων καθώς και της ΔΕΗ στο Υπερταμείο έχει ως στόχο την αξιοποίηση και την ανάπτυξη τους και δεν σημαίνει Ιδιωτικοποίηση και ξεπούλημα», τόνισε στην ΕΡΤ Κοζάνης από την Πτολεμαϊδα, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Θέμης Μουμουλίδης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «μας προβληματίζει, αλλά δεν μας φοβίζει το Υπερταμείο

Σε ανοιχτή θεματική εκδήλωση της οργάνωσης των μελών του ΣΥΡΙΖΑ Εορδαίας, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή, στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου του ΣΥΡΙΖΑ -και με την συμμετοχή τοπικών φορέων και συνδικάτων- ο κ. Μουμουλίδης σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, επεσήμανε ότι «η Κυβέρνηση έχει αποτρέψει την βίαιη απολιγνιτοποίηση», κάτι που θα επέφερε πολύ αρνητικές εξελίξεις στους κατοίκους του λιγνιτικού κέντρου της περιοχής.

Απαντώντας σε ερώτηση της ΕΡΤ Κοζάνης, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «εφόσον όλα πάνε καλά με τις αξιολογήσεις και δεν συμβεί κάποιο ατύχημα σε σχέση με την Ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, υπάρχει η δυνατότητα να κινηθούν σε θετική κατεύθυνση οι εξελίξεις το επόμενο διάστημα». Για μία ακόμη φορά , έθεσε ωστόσο το θέμα της επαναπόδοσης στην τοπική κοινωνία των απαλλοτριωμένων εκτάσεων που έχουν εξορυχθεί από την ΔΕΗ στο λιγνιτικό κέντρο.

Σχετικά με την πρόσφατη απόφαση της Διοίκησης της ΔΕΗ, για την εξαίρεση του ΑΗΣ Πτολεμαϊδας από την διαδικασία των κατεδαφίσεων , προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα δημιουργίας βιομηχανικού πάρκου στην περιοχή, ο κ. Μουμουλίδης υποστήριξε ότι «η παραχώρηση αυτού του χώρου θα είναι η αρχή μίας νέας εποχής, σε ότι αφορά την ιστορία αλλά και την ανάπτυξη του τόπου». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «ο ΑΗΣ Πτολεμαϊδας- που είχε καεί και δεν λειτουργεί-μαζί με την πρώην ΑΕΒΑΛ και τα 850 στρέμματα, αποτελούν μία νέα ζώνη που μπορεί να ενωθεί οικιστικά και να μπορέσουν έτσι να γίνουν ενιαίες παρεμβάσεις τα επόμενα χρόνια»

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ- Αντώνης Μαυρίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα