Ψίθυροι δέντρων, θάλασσας φως. Εικαστική έκθεση της Νικολέτας Ψάλτη

10:03 29/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Από τις 6 Μαΐου 2017, τα μοναδικά φωτιστικά, τραπέζια, εικαστικά έργα της Νικολέτας Ψάλτη, βρίσκονται στο ΙΣΟΓΕΙΟ, στην Κηφισιά, στη διάθεσή όλων όσοι αγαπούν τις τέχνες για τα δουν και να τα αγγίξουν. Μία έκθεση εικαστικής δημιουργίας με ιδιαίτερη αισθητική: Ψίθυροι δέντρων, θάλασσας φως.

Ξύλα πολυταξιδεμένα σε θάλασσες φουρτουνιασμένες και γαλήνιες,

κοχύλια άλλοτε πολύτιμα για τα πλάσματα της θάλασσας, άμμος χρυσή και χρώματα… Οι θησαυροί της Νικολέτας Ψάλτη μεταμορφώνονται και γεμίζουν φως τους χώρους που επιμελείται η ίδια.

Πριν από 15 χρόνια, η νηπιαγωγός Νικολέτα Ψάλτη έφτιαξε τον πρώτο της πίνακα που είχε τίτλο «4 εποχές». Εκείνο το έργο αποτέλεσε το εναρκτήριο λάκτισμα μίας διαδρομής που έως σήμερα έχει σαν απώτερο στόχο την έκφραση της δημιουργικότητάς της.

Φυσικά υλικά όπως ξύλα, βότσαλα, κοχύλια, αχινοί, φύλλα χρυσού παντρεύονται με το πλεξιγκλάς. Τα υψηλής αισθητικής έπιπλα και φωτιστικά που δημιουργεί χαρακτηρίζουν τους χώρους που σχεδιάζει κι επιμελείται.

Με πιο πρόσφατη τη συνεργασία της με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, η δημιουργός, με πολλή αγάπη και σεβασμό στα μεγάλης αξίας αντικείμενα και σπάνια εκθέματα, επαναπροσδιόρισε τους χώρους του διατηρητέου κτηρίου του 18ου αιώνα μέσα στο οποίο στεγάζεται το Μουσείο.

info

Χώρος Τέχνης ΙΣΟΓΕΙΟ, Αγ. Δημητρίου 14, Κηφισιά

Εγκαίνια έκθεσης: Σάββατο, 6 Μαΐου 2017, 19:30

Διάρκεια: 6-13 Μαΐου 2017

Keywords
Τυχαία Θέματα