Πρώτο φεστιβάλ φωτογραφίας δρόμου στην Αθήνα

13:16 9/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Από τις 10 ως τις 12 Νοεμβρίου 2017, ο πολυχώρος του Booze (Κολοκοτρώνη 57-Μοναστηράκι) θα γεμίσει με φωτογραφίες δρόμου. Καθημερινοί άνθρωποι «αιχμαλωτίζονται» από το φωτογραφικό φακό, με φόντο τις πολύβουες λεωφόρους ή τα μικρά, ήσυχα σοκάκια. Η στιγμή τόσο ασήμαντη, αλλά και τόσο σημαντική κάθε φορά, αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους φωτογράφους, που όλοι μαζί παρουσιάζουν τα έργα τους σε έναν οικείο, για πολλούς, χώρο της Αθήνας.

Η Δώρα Λαβαζού από την iFocus

μία εκ των τριών διοργανωτών του φεστιβάλ, ανέφερε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Πρόκειται για την πρώτη και μοναδική δωρεάν συνάντηση φωτογραφίας δρόμου στην Ελλάδα, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα. Το ΦωςAthens είναι ένα φεστιβάλ φωτογραφίας που αφορά τον δρόμο, είτε πρόκειται για την καθαρή φωτογραφία δρόμου είτε τις σύγχρονες και καινούργιες τάσεις που έρχονται από το εξωτερικό. Πρόκειται για μια συνδιοργάνωση, της iFocus των BULB που είναι βαλκανική κολεκτίβα και των street hunters που είναι μια ιστοσελίδα που απευθύνεται σε φωτογράφους στο εξωτερικό».

Εκτός από έκθεση φωτογραφίας, το φεστιβάλ περιλαμβάνει επίσης εργαστήρια-σεμινάρια «με μεγάλα ονόματα Ελλήνων και ξένων εισηγητών. Εκτός από την έκθεση φωτογραφίας πρόκειται να γίνουν και φωτογραφικά εργαστήρια με καταξιωμένους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες καθώς επίσης ένα πλούσιο πρόγραμμα που αφορά σε φωτογραφικές δράσεις και εκθέσεις, οι οποίες προέκυψαν από διεθνή διαγωνισμό που έγινε από τον Μάιο μέχρι τον Ιούνιο 2017», λέει η κ. Λαβαζού και προσθέτει: «Συγκεκριμένα, έχουμε ετοιμάσει σεμινάρια, όπως είναι τα walk and talk στα οποία 15 εισηγητές με το γκρουπ των συμμετεχόντων έχοντας συγκεκριμένο θέμα θα βγαίνουν στον δρόμο για να μαθαίνουν άμεσα πώς να τραβήξουν κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες φωτογραφίες δρόμου».

Στόχος των υπεύθυνων είναι να θεσμοθετηθεί η συγκεκριμένη δράση και να πραγματοποιείται κάθε χρόνο, ώστε να συνδεθεί και με άλλα φεστιβάλ δρόμου που πραγματοποιούνται και σε άλλες χώρες όπως το Λονδίνο, οι Βρυξέλλες, το Μαϊάμι. «Θέλουμε να υπάρξει ένα κοινό δίκτυο και με εμάς στην Αθήνα. Βέβαια, απευθυνόμαστε και σε όλους τους πολίτες που αγαπούν τις φωτογραφίες δρόμου και καλούμε τους Αθηναίους να έρθουν να παρακολουθήσουν το αποτέλεσμα όλου αυτού του γεγονότος και όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στο επόμενο, το δεύτερο φεστιβάλ που πιθανόν να γίνει την άνοιξη του 2018, αφού εμείς την επόμενη κιόλας μέρα μετά την λήξη του, ξαναπιάνουμε δουλειά…», ανέφερε η κα Λοβαζού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφίες: iFocus

Keywords
Τυχαία Θέματα