Προσπάθειες ανάδειξης του προσκυνηματικού και εναλλακτικού τουρισμού στο Ν. Καρδίτσας

12:27 1/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στα γραφεία της Π.Ε. Καρδίτσας κατά την οποία συζητήθηκαν τρόποι ανάδειξης του θρησκευτικού και εναλλακτικού τουρισμού στο νομό, και στην οποία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τσιάκος, δήμαρχοι του νομού, το μέλος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδας κ. Πετρέας αλλά και ο πρώην πρόεδρος και νυν μέλος του Δ.Σ της Ελληνικής Ομοσπονδίας

Ποδηλασίας κ. Χατζής. Έγινε μια πρώτη συζήτηση ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες συσκέψεις με στόχο να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προβολής προτάσεων ανά δήμο και συνολικά σε επίπεδο νομού.

Σε δηλώσεις του ο κ. Τσιάκος τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια να ενωθούν οι δυνάμεις όλων για την οικονομική στήριξη του νομού, ο οποίος κινείται προς δυο βασικούς τομείς, τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό. Όλοι οι δήμοι λοιπόν καλούνται με προτάσεις να προβάλλουν τον εναλλακτικό τουρισμό, ενώ όπως ανέφερε ο μητροπολίτης κ. Τιμόθεος στόχος είναι να συνδεθούν τα πολιτιστικά δρώμενα και μνημεία με τα θρησκευτικά μνημεία κάθε περιοχής, για να αναδειχθεί και ο προσκυνηματικός τουρισμός. Το ολοκληρωμένο σχέδιο προβολής θα είναι έτοιμο σε μερικές εβδομάδες όπως υπογράμμισε ε ο κ. Τσιάκος. Ο κ. Χατζής σημείωσε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί η ποδηλατική κουλτούρα της Καρδίτσας να αναδειχθεί το ποδήλατο ως εναλλακτική μορφή τουρισμού. Θα υπάρξουν προτάσεις με ποδηλατικές διαδρομές που θα συνδέουν θρησκευτικά και πολιτιστικά μνημεία του νομού, ενώ σε συνεργασία με την περιφερειακή Ενότητα, θα δημιουργηθεί μία πίστα BMX , που δεν υπάρχει ούτε στην Ελλάδα αλλά ούτε στα Βαλκάνια, η οποία μπορεί να προσελκύσει αθλητικούς αγώνες, αλλά και φίλους του ποδηλάτου. Να σημειωθεί ότι η σύσκεψη έγινε με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη κ. Τιμόθεου.

Keywords
Τυχαία Θέματα