Πρόσκληση για το Πρόγραμμα ΚΡΗΝΕΣ από τον Δ. Πλατανιά

07:59 9/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Δήμος Πλατανιά, σε συνεργασία με το Επιστημονικό Δίκτυο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κρήτης, θα υλοποιήσει Πρωτοβουλία σχετικά με την ανάδειξη “ Κρηνών” του τόπου μας.

Λόγω της ανάγκης ανάδειξης της οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής σημασίας της Εκπαίδευσης στον Πολιτισμό και τον εναλλακτικό Τουρισμό, Ο Δήμος Πλατανιά συνεργάζεται με το Ε.Δ.Ε.Ε.Κ., για μια σειρά από θέματα που απασχολούν την Κοινωνίας, (πολιτισμός-τουρισμός, κοινωνική ανάπτυξη και συνοχή, αλληλεγγύη, κοινωνική συμμετοχή).

Έτσι,

ξεκινά ένας ανοικτός διάλογος με τους δημότες προκειμένου να σχεδιάσουν από κοινού με τη Δημοτική Αρχή ένα Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό Σχέδιο Δράσης που με την ολοκλήρωσή του θα αναδείξει ένα μικρό Πολιτιστικό Μονοπάτι.

Το μονοπάτι θα αποτελείται από τέσσερις “Σταθμούς-Κρήνες”, στις αντίστοιχες Δ.Ε. του Δήμου, και αντίστοιχα τέσσερις περιβαλλοντικές διαδρομές ‘από’ και ‘προς’ τις “Κρήνες-Σταθμούς” (Hot Spots) και θα αναδειχθεί στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Διά Βίου Μάθησης «Κρήνες: Ένα Πολιτιστικό-Κοινωνικό και Περιβαλλοντικό Μονοπάτι Ζωής». Πρόκειται επί της ουσίας για ένα Πρόγραμμα Εμψύχωσης και Διασύνδεσης Δομών και Στελεχών αλλά και απλών πολιτών μεταξύ τους και τίθεται σε εφαρμογή από το Επιστημονικό Δίκτυο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κρήτης (ΕΔΕΕΚ) και τον Δήμο Πλατανιά σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης-Π.Ε Χανίων, το ΜΑΙΧ, τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων, την Παγκρήτια Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κρήτης.

Η συνάντηση, για την Δημοτική Ενότητα Πλατανιά, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιανουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Μάλεμε (δίπλα από την εκκλησία του Αγίου Αντωνίου) και ώρα 18.00-21.00.
Δηλώσεις Συμμετοχής στο [email protected] ή και απευθείας κατά την προσέλευση (17.30-18.00).

Keywords
Τυχαία Θέματα