Προσφεύγει ο δήμος Θεσσαλονίκης για Αγίας Σοφίας και Νέα Παραλία

11:13 7/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την απόφασή της να προσφύγει στα αρμόδια όργανα γνωστοποιεί με ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, σχετικά με την ακύρωση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου για τα τραπεζοκαθίσματα στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας και την ενοικίαση περιπτέρων στη Νέα Παραλία.
«Διαφωνούμε με το σκεπτικό των αποφάσεων,

το οποίο δεν εστιάζει στην ουσία αλλά στη διαδικασία και θα προσφύγουμε στα αρμόδια όργανα», αναφέρεται στην ανακοίνωση και υπογραμμίζεται ακόμη πως «προκαλεί ερωτηματικά η βιασύνη με την οποία ορισμένοι άρχισαν να επιχαίρουν για δύο αποφάσεις που βάζουν προσκόμματα στην επίλυση δύο ζητημάτων ουσίας, που δημιουργούν προβλήματα στους πολίτες, στους επιχειρηματίες και εν γένει στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης».
Σημειώνεται ότι για το ίδιο θέμα, ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος σε ανάρτησή του στο Facebook ασκεί έντονη κριτική στη διοίκηση του δήμου, κάνοντας λόγο για «προχειρότητα, ανικανότητα και θεσμικά ατοπήματα».
«Για τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου πρέπει να επιδιώκεται η ευρύτερη δυνατή συναίνεση. Πρέπει να λαμβάνονται με διαφάνεια και με σεβασμό στο νόμο. Χωρίς εμμονές, καπρίτσια, φεουδαρχική αντίληψη και επικοινωνιακές φούσκες. Ουδείς έχει το δικαίωμα να εκθέτει το δήμο», αναφέρει ο κ. Αβραμόπουλος και προσθέτει, σχετικά με το ενδεχόμενο προσφυγής από πλευράς διοίκησης: «Η διοίκηση του Δήμου πρέπει να επανέλθει. Όχι όμως με διαδικαστικά κόλπα και νομικού χαρακτήρα ενέργειες αλλά με αυτοκριτική, παραδοχή της αλήθειας και με προσφυγή σε πραγματικό και γνήσιο διάλογο με όλους τους ενδιαφερόμενους –εντός και εκτός του δημοτικού συμβουλίου».
«Αναδεικνύεται με ανάγλυφο τρόπο όχι μόνο η Διοικητική ανεπάρκεια αλλά και η αδυναμία της Διοικούσας παράταξης να κρατήσει ψηλά το κύρος του Δήμου σε θέματα που σχετίζονται με την εκπλήρωση των θεσμικών του υποχρεώσεων και την άσκηση χρηστής διοίκησης», αναφέρει, από την πλευρά του, ο πρώην αντιδήμαρχος και συν-ιδρυτής της «Πρωτοβουλίας», Ανδρέας Κουράκης και προσθέτει: «Ο Δήμαρχος και η Διοίκηση που ο ίδιος επέλεξε και όρισε είναι εκτεθειμένοι στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης και είναι υποχρεωμένοι να δώσουν εξηγήσεις γιατί, μετά από επτά χρόνια που βρίσκονται στο τιμόνι του Δήμου, αποτυγχάνουν να χειριστούν αποτελεσματικά τις Δημοτικές υποθέσεις και τι σκοπεύουν να κάνουν για αυτό».
Εξάλλου και ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, πρώην αντιδήμαρχος της «Πρωτοβουλίας», ο οποίος, όπως και οι κ.κ. Αβραμόπουλος και Κουράκης, ήταν κατά των αποφάσεων, αναφέρει, χαρακτηριστικά στο Facebook: «Άλλη μία επιβεβαίωση της πλήρους προχειρότητας και ανεπάρκειας. (Προφανώς οι «άλλοι» πάλι θα φταίμε)». Σε άλλη ανάρτηση δε προσθέτει: «Έξι (μη διορισμένες) καρέκλες μπορούν τελικά να καταργήσουν χιλιάδες τραπεζοκαθίσματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα