Πούτιν: Οι ΗΠΑ παρεμβαίνουν στις πολιτικές εξελίξεις άλλων χωρών

08:02 5/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κριτική στις ΗΠΑ άσκησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν ότι παρεμβαίνουν στις εκλογικές διαδικασίες άλλων χωρών, διαψεύδοντας ότι η χώρα του αναμίχθηκε στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016.

«Δεν θέλω να προσβάλω κανέναν, αλλά οι ΗΠΑ επεμβαίνουν ενεργά σε προεκλογικές εκστρατείες

σε άλλες χώρες, παντού, σε όλο τον κόσμο», είπε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε στην Μέγκαν Κέλι, παρουσιάστρια μιας εκπομπής στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.

«Όπου κι αν δείξεις με το δάχτυλο στον κόσμο, παντού θα ακούσεις διαμαρτυρίες ότι αμερικανοί αξιωματούχοι επεμβαίνουν σε εσωτερικές πολιτικές διεργασίες», επανέλαβε ο κ. Πούτιν.

«Επομένως αν κάποιος, και δεν λέω ότι το κάναμε εμείς—εμείς δεν κάναμε καμιά παρέμβαση—αν κάποιος επηρεάσει με κάποιο τρόπο, ή προσπαθήσει να επηρεάσει, ή πάρει μέρος με κάποιο τρόπο στην αμερικανική πολιτική διαδικασία, οι ΗΠΑ δεν μπορούν να προσβάλλονται. Ποιος μιλάει; Ποιος προσβάλλεται επειδή αναμιχθήκαμε; Εσείς επεμβαίνετε συνέχεια».

Εκτός της κριτικής έγινε και «άνοιγμα» προς τις ΗΠΑ, με το Ρώσο πρόεδρο να δηλώνει: «Είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε τους εταίρους μας, έτοιμοι να ακούσουμε τις αποτιμήσεις τους και τις εκτιμήσεις τους όταν γίνονται με φιλικό τρόπο, για τη δημιουργία επαφών και μιας εποικοδομητικής ατμόσφαιρας, να δεσμευτούμε σε κοινές αξίες. Αλλά δεν θα αποδεχθούμε σε καμία περίπτωση αυτά τα πράγματα να χρησιμοποιούνται ως εργαλεία σε μια πολιτική σύγκρουση. Θέλω να το γνωρίζουν όλοι αυτό. Αυτό είναι το μήνυμά μας».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Sputnik

Keywords
Τυχαία Θέματα