Πώς σχολιάζει η Ελλάδα την εκλογική νίκη του Εμμανουέλ Μακρόν

23:53 7/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη νίκη του Εμμανουέλ Μακρόν χαιρέτισε η ελληνική πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Ελλάδας, όπως και οι περισσότεροι ηγέτες ανά τον κόσμο.

Ανάσα για ολόκληρη την Ευρώπη, χαρακτηρίζει τη νίκη του Εμμανουέλ Μακρόν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση του στο twitter.

Η νίκη

του @EmmanuelMacron είναι μια ανάσα για την Γαλλία και ολόκληρη την Ευρώπη. Είμαι βέβαιος ότι θα εργαστούμε μαζί στενά 1/2

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) May 7, 2017

Ταυτόχρονα, σημειώνει τη βεβαιότητα του ότι η συνεργασία των δύο θα είναι στενή προκειμένου να αλλάξει πορεία η Ευρώπη και να μην επαναληφθεί ο εφιάλτης της ακροδεξιάς.

προκειμένου να αλλάξει πορεία η Ευρώπη, να εμπνεύσει ξανά τους λαούς της, να μη ξαναζήσουμε ποτέ τον εφιάλτη της ακροδεξιάς. 2/2

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) May 7, 2017

Την ελπίδα η εκλογή Μακρόν να αποτελεί μήνυμα ελπίδας σε μια Ευρώπη που καταρρέει, εξέφρασε ο Πάνος Καμμένος στο συγχαρητήριο μήνυμά του στο twitter.

Συγχαρητήρια στον Πρόεδρο της Γαλλίας Μακρόν, μακάρι να αποτελεί ένα μήνυμα ελπίδας σε μια Ευρώπη που καταρρέει

— Panos Kammenos (@PanosKammenos) May 7, 2017

Σήμερα ξεκινά μια νέα εποχή ρεαλισμού και ελπίδας για τη Γαλλία, δήλωσε ο προεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας οτι ηττήθηκαν οι δυνάμεις της δημαγωγίας,του λαϊκισμού και του εθνικιστικού απομονωτισμού.

Νίκη της ελευθερίας, της Ευρώπης, των μεταρρυθμίσεων. Ήττα του δημαγωγικού εθνολαϊκισμού. Συγχαρητήρια #EmmanuelMacron . #France2017

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) May 7, 2017

H νίκη #Macron δείχνει ότι το πολιτικό εκκρεμές στην Ε.Ε. αλλάζει φορά. Οι δυνάμεις του ρεαλισμού, της λογικής & της συνεργασίας επιστρέφουν

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) May 7, 2017

Η νίκη του Εμμανουέλ Μακρόν αποτελεί ανάσα για κάθε προοδευτικό Ευρωπαίο, αποτελεί νίκη της Δημοκρατίας και ελπίδα για καλύτερες μέρες, δήλωσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

Η νίκη του @EmmanuelMacron αποτελεί ανάσα για κάθε προοδευτικό Ευρωπαίο. Αποτελεί νίκη της Δημοκρατίας και ελπίδα για καλύτερες μέρες.

— Fofi Gennimata (@FofiGennimata) May 7, 2017

Για νίκη των πολιτών που υπερασπίζονται την ανοιχτή δημοκρατία και τις ανοιχτές κοινωνίες, μίλησε Το Ποτάμι.

Ο Μακρόν δείχνει τον δρόμο σε πολίτες και πολιτικούς | Ανακοίνωση από #topotami

— To Potami (@ToPotami) May 7, 2017

Με τον Σταύρο Θεοδωράκη να κάνει λόγο για ρήξη με το παλιό σύστημα.

Εμμανουέλ συγχαρητήρια! H νίκη σου δείχνει ότι πρέπει να επιμείνουμε. Ρήξη με το παλιό σύστημα για μια προοδευτική επανάσταση. #France2017

— Stavros Theodorakis (@St_Theodorakis) May 7, 2017

Η άμεση απειλή της ακροδεξιάς απετράπη, δεν ηττήθηκε ακόμη όμως ο εθνικολαϊκισμός στην ρίζα του, δηλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, πιο συγκεκριμένα ανέφερε »Ανακούφιση χωρίς εφησυχασμό. Ανακούφιση για όλους τους ευρωπαϊστές, τους δημοκράτες και τους προοδευτικούς πολίτες. Δεν επιτρέπεται όμως εφησυχασμός. Η άμεση απειλή της ακροδεξιάς απετράπη, δεν ηττήθηκε ακόμη όμως ο εθνικολαϊκισμός στην ρίζα του».

Από την πλευρά τους η Ένωση Κεντρώων δηλώνουν ότι υποδέχονται με μεγάλη χαρά την εντυπωσιακή νίκη του Εμμανουέλ Μακρόν κάνοντας λόγο για υπευθυνότητα του γαλλικού λαού «αποδεικνύοντας περίτρανα το δημοκρατικό τους φρόνημα και το φιλοευρωπαϊκό τους πνεύμα. Απέκλεισαν από το ύπατο αξίωμα τις δυνάμεις του λαϊκισμού, ευρωσκεπτικισμού και φασισμού. Κομβικής σημασίας για τη νίκη Μακρόν, ήταν η υποστήριξη του Φρανσουά Μπαϊρού, Προέδρου του Ευρωπαϊκού Δημοκρατικού κόμματος (EDP), στο οποίο ανήκει και έχει την Αντιπροεδρία η Ένωση Κεντρώων. Συγχαίρουμε το νέο Πρόεδρο για την μεγάλη του επιτυχία και ευχόμαστε καλή δύναμη στο έργο του, επ’ ωφελεία του γαλλικού λαού και όλης της Ευρώπης. Ελπίζουμε ότι ο Εμμανουέλ Μακρόν θα συνεχίσει και θα ενισχύσει την παραδοσιακή φιλία και συμμαχία Ελλάδας-Γαλλίας», όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι ο Ε. Μακρόν θα διατηρήσει προς την Ελλάδα τη θετική στάση που επέδειξε η Γαλλία όλο το προηγούμενο διάστημα. Ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάσε την ήττα της Λεπέν, αναφέροντας πως πρόκειται για νίκη της δημοκρατίας.

Συγχαρητήρια στον Μακρόν. Θα συνεχίσει την θετική προς την Ελλάδα στάση της Γαλλίας. Η καθαρή ήττα της Λεπέν είναι νίκη για την δημοκρατία.

— Dim. Papadimoulis (@papadimoulis) May 7, 2017

«Συγχαρητήρια στον Μακρόν. Θα συνεχίσει την θετική προς την Ελλάδα στάση της Γαλλίας. Η καθαρή ήττα της Λεπέν είναι νίκη για την δημοκρατία» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτηση του ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Με την επισήμανση ότι συνεχίζεται ο αγώνας ενάντια στις πολιτικές που «τρέφουν» την ακροδεξιά, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου χαιρετίζει την ήττα Λεπέν.

Όπως έγραψε στο twitter, «η ήττα Λεπέν είναι νίκη των δημοκρατικών αξιών. Η επόμενη μέρα για την Ευρώπη απαιτεί αγώνα ενάντια στις πολιτικές που τρέφουν την ακροδεξιά»

Η ήττα Λεπέν είναι νίκη των δημοκρατικών αξιών. Η επόμενη μέρα για την Ευρώπη απαιτεί αγώνα ενάντια στις πολιτικές που τρέφουν την ακροδεξιά

— Ράνια Σβίγκου (@rania_sv) May 7, 2017

Keywords
Τυχαία Θέματα