Πορεία προς την Κρήτη το ρωσικό αεροπλανοφόρο «Κουζνέτσοφ»

00:37 2/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στα ανοιχτά της Λιβύης με κατεύθυνση προς την Κρήτη βρίσκεται το ρωσικό αεροπλανοφόρο, «Κουζνέτσοφ», το οποίο διέπλευσε από το στενό που χωρίζει την Ιταλία με την Αφρική, προσπερνώντας τη Μάλτα.

Το ρωσικό σκάφος και η συνοδεία του ξεκίνησαν το ταξίδι τους από τη Βαλτική, πέρασαν από τη Βόρεια Θάλασσα και τα βρετανικά στενά, διέπλευσαν το Στενό του Γιβραλτάρ και εισήλθαν στη Μεσόγειο Θάλασσα, θέτοντας σε επιφυλακή τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

Προορισμός

του είναι οι ακτές της Συρίας, ενισχύοντας την παρουσία του ρωσικού στόλου στην περιοχή, ενόψει των επιχειρήσεων που πρόκειται να διεξαχθούν εναντίον των τζιχαντιστών και των αντιπάλων του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, όπως φαίνεται και στον χάρτη, η ρωσική νηοπομπή θα κατευθυνθεί προς την Κρήτη, προκειμένου να ανεφοδιστεί με καύσιμα, κάτι που δεν κατέστη δυνατόν τόσο στην Ισπανία, όσο και στη Μάλτα, παρά τα ρωσικά αιτήματα.

Η απόσταση που χωρίζει το «Κουζνέτσοφ» από τον προορισμό του στις ακτές της Συρίας είναι 10.500 μίλια, ενώ οι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ αναμένουν με ενδιαφέρον τη στάση που θα τηρήσει τόσο η ελληνική, όσο και η κυπριακή κυβέρνηση, αν υπάρξει αίτημα για ανεφοδιασμό των ρωσικών πλοίων στα ελληνικά ή κυπριακά λιμάνια.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα