Πολυτεχνείο: «Τα ιδανικά χρειάζονται αγώνες»

14:22 17/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αυτό που προέχει είναι η λήξη των πολιτικών φτωχοποίησης των Ελλήνων, η λιτότητα και η αποκατάσταση των δικαιωμάτων σε δημόσια υγεία και παιδεία, τονίστηκε από τους φορείς του Βόλου κατά την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων, στο πλαίσιο του εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου 1973. Σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν δύο συγκεντρώσεις και πορείες, μια στην πλατεία Πανεπιστημίου και μία στο Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το σύνθημα για “ψωμί, παιδεία, ελευθερία” είναι επίκαιρο και σήμερα επισήμανε ο περιφερειακός σύμβουλος Γ. Κίτσιος ενώ ο γραμματέας

του Εργατικού Κέντρου Βόλου, Δημ. Βασιλείου επισήμανε ότι όλοι μαζί θα πρέπει να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας όπως και ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. Ο Θοδωρής Μεταξάς, επίκουρος καθηγητής του Π.Θ. και πρόεδρος των μελών ΔΕΠ του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων στο Π.Θ., τόνισε ότι η σημερινή μέρα μας θυμίζει ότι χρειάζεται μεγάλος αγώνας για να γίνουν πραγματικότητα τα ιδανικά: «Κάποιοι νέοι, πριν από κάποια χρόνια δοκιμάστηκαν γι’ αυτά τα αγαθά και τα ιδανικά, που οφείλουμε να διατηρήσουμε σήμερα στο έπακρο». Τόνισε ότι οι κοινωνικές και πολιτιστικές αξίες έχουν φθαρεί και ότι κοινωνία και εκπαιδευτικοί πρέπει να παλέψουν για να διατηρήσουν αυτά που κάποιοι πέτυχαν πριν 44 χρόνια.

Η Μαρία Γιαννουλή, πρόεδρος ΕΛΜΕ Μαγνησίας, τόνισε ότι σήμερα “παλεύουμε για ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και της λιτότητας, που μας επιβάλλουν το ΔΝΤ, η Ε.Ε. και η κυβέρνηση. Αγωνιζόμαστε για το αυτονόητο, να γίνουν κοινωνικά αγαθά η υγεία, η παιδεία, η κοινωνική ασφάλιση. Διεκδικούμε δουλειά για όλους, για τη νεολαία μας και για μια άλλη κοινωνία της ισότητας, της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», επισήμανε.

Ο Απόστολος Μούσιος ,πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τόνισε ότι το Πολυτεχνείο είναι πάντα ένα πολιτικό σύμβολο και ζώσα ιστορική παρακαταθήκη του λαού και της νεολαίας μας και τα συνθήματα για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» είναι επίκαιρα όσο ποτέ άλλοτε, σήμερα που οι πολιτικές φτωχοποιούν όλο και περισσότερο τους πολίτες.
Τέλος, η Θάλεια Στάχτου πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ, επισήμανε το γεγονός ότι ελάχιστοι φορείς παρέστησαν και κατέθεσαν στεφάνι και ότι όλοι οι άνθρωποι ενωμένοι θα πρέπει να στηρίξουν το ένας τον άλλον αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα