Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.: Στη ΔΕΘ οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

15:17 1/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο άγαλμα Βενιζέλου καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, το Σάββατο 9 Νοεμβρίου, για να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ.

Η ομοσπονδία επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι: «Κεντρική πολιτική που εκπορεύεται από την υιοθέτηση των πολιτικών του μνημονίου αποτελεί η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων καθώς και

το «ξεπούλημα» της Δημόσιας αλλά και της ιδιωτικής-ατομικής περιουσίας, αφού και το τελευταίο αποκούμπι του πολίτη αυτής της χώρας… «το κεραμίδι» του, μετά την παράδοση των κόκκινων δανείων στα funds είναι υπό «κατάσχεση»!!!

Η εκχώρηση των υπηρεσιών πάσης φύσης του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε μικρούς ή μεγάλους εργολάβους είναι φαινόμενο καθημερινό μπροστά στον οικονομικό στραγγαλισμό που έχει παραλύσει κάθε υπηρεσία, κυρίως κοινωνικής προσφοράς της Δημόσιας Διοίκησης.

Τα επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα, ιδιαίτερα στην διαχείριση των απορριμμάτων καραδοκούν, με αποτέλεσμα εκμεταλλευόμενοι και την ανοχή – αδράνεια της τελευταίας συγκυβέρνησης, να ιδιωτικοποιείται η αποκομιδή σε αρκετούς Δήμους της χώρας με άλλοθι την έλλειψη προσωπικού».

Tέλος η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμενους να συγκροτήσουν: «ενιαίο μέτωπο ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στο ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας, στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που επιβάλλουν τα μνημόνια που μόνο στόχο έχουν την αποπληρωμή του δυσθεώρητου χρέους που αποτελεί θηλιά στο λαιμό του Ελληνικού λαού!!!

Απέναντι σε μια συμφωνία με αρνητικό κοινωνικό πρόσημο, οφείλουμε και θα σταθούμε όλοι μαζί, ενωτικά, αποφασιστικά, αγωνιστικά όρθιοι.Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη (Άγαλμα Βενιζέλου), το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017, στις 6.00 το απόγευμα, θα σηματοδοτήσει την συνέχιση του επί πονου και διαρκή αγώνα των εργαζομένων για την τελική ανατροπή -ανυπακοή-ρήξη με τις ακραίες νεοφιλελεύθερες και βάρβαρες πολιτικές των Μνημονίων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Keywords
Τυχαία Θέματα