Πετρούνιας: Αυτή η νίκη μου δίνει ώθηση για τους Ολυμπιακούς

19:25 29/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το χρυσό μετάλλιο στη Βέρνη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής και το repeat της κατάκτησης της πρώτης θέσης στην Ευρώπη, δίνουν ώθηση στον Λευτέρη Πετρούνια για να χαρίσει μια ακόμα μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής εμφανώς χαρούμενος για την επιτυχία του είπε:

«Είμαι χαρούμενος που έκανα ένα «ριπίτ» που δεν είχε πετύχει άλλος

αθλητής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στους κρίκους εδώ και 20 χρόνια, από τον Γιούρι Κέκι το 1996. Ο βαθμός που πήρα ήταν αυτός που μου άξιζε, γιατί έκανα μία πολύ καλή εμφάνιση, αλλά και ένα βήμα στην έξοδο. Θα πάω στο Ρίο με το ίδιο πρόγραμμα και πιστεύω ότι εκεί θα κάνω την ίδια εκτέλεση, αλλά θα ‘κολλήσω’ και την έξοδο για να πάρουμε αυτό που θέλουμε.

Αυτή την στιγμή, δεν θεωρώ ότι υπάρχει στην Ευρώπη κάποιος αντίπαλος στα μέτρα μου, όταν η δική μου εκτέλεση είναι όπως πρέπει. Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ όλες τις λεπτομέρειες του προγράμματός μου. Συγκριτικά με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους αθλητές, η ποιότητα της εκτέλεσής μου πάνω στους κρίκους είναι απλησίαστη. Το θέμα είναι προσγειώνομαι καλά και εάν το πετύχω και αυτό μπορώ να κερδίσω τους πάντες. Αυτή η νίκη είναι ό,τι καλύτερο για την ψυχολογία μου ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων και μου δίνει τεράστια ώθηση. Πιστεύω ότι έχει επίδραση και στα μάτια των κριτών, γιατί οι κριτές είναι άνθρωποι και πάντοτε λαμβάνουν υπόψη τα προηγούμενα αποτελέσματα ενός αθλητή. Εδώ στη Βέρνη, ήρθε αυτό που ήθελα και περίμενα: Να πάρω το χρυσό μετάλλιο με πάνω από 15,700 β., που μπορεί να φτάσει και πάνω από 16,000 β. αν αποφύγω το βήμα στην έξοδο.

Μία επίδοση σαν την σημερινή θα με βάλει στα μετάλλια και στο Ρίο, αλλά μάλλον δεν θα μου δώσει τη νίκη. Εκεί πρέπει να τα κάνω όλα τέλεια για να πάρω το χρυσό μετάλλιο, που είναι ο στόχος μου. Κάθε αθλητής που ξέρει ότι μπορεί να κερδίσει, δεν συμβιβάζεται με τίποτε λιγότερο. Ο στόχος είναι πάντοτε η κορυφή».

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος στον Λευτέρη Πετρούνια, για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους κρίκους του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής, που διεξήχθη στη Βέρνη.

Στο τηλεγράφημα αναφέρονται:

«Η σημερινή μεγάλη ευρωπαϊκή επίδοσή σας είναι ένας ακόμη εμβληματικός κρίκος στην ήδη εντυπωσιακή αλυσίδα των κορυφαίων επιτυχιών σας. Επιπλέον, την αθλητική προσωπικότητα σας ολοκληρώνει ιδανικά ο υποδειγματικός χαρακτήρας σας. Για αυτό και ο ολυμπιακός σας δρόμος είναι ορθάνοιχτος. Και πάλι συγχαρητήρια και καλή δύναμη για τη συνέχεια».

Συγχαρητήρια από τον Σταύρο Κοντονή

Τα συγχαρητήρια της Πολιτείας, μέσω του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού δέχθηκε ο Λευτέρης Πετρούνιας, για το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε για δεύτερη φορά στους κρίκους του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ο κ. Σταύρος Κοντονής επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Έλληνα πρωταθλητή προκειμένου να τον συγχαρεί και προσωπικά αλλά και εκ μέρους της κυβέρνησης.

Σχετικές ειδήσεις: Πρωταθλητής Ευρώπης ο Λευτέρης Πετρούνιας

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημήτρης Γιαχανατζής

The post Πετρούνιας: Αυτή η νίκη μου δίνει ώθηση για τους Ολυμπιακούς appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα