Περιμένοντας τον Γκοντό στο Μουσείο Μπενάκη

11:05 24/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το αριστούργημα της παγκόσμιας δραματουργίας «Περιμένοντας τον GODOT», του Σάμουελ Μπέκετ, παρουσιάζει -για λίγες μόνο παραστάσεις- στο Αίθριο του Μουσείου Μπενάκη, η Νατάσα Τριανταφύλλη.

Μαζί της είναι οι ηθοποιοί Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Δημήτρης Μπίτος, Αντώνης Αντωνόπουλος και Αινείας Τσαμάτης, η Μόνικα στη σύνθεση του μουσικού τοπίου, η Λένα Παπαληγούρα στη φωνή του νεαρού αγοριού και ο Scott Bolman, ο οπoίος έχει αναλάβει τους φωτισμούς της παράστασης.

Η νεαρή σκηνοθέτις επιλέγει το Αίθριο της οδού Πειραιώς, ως ιδανικό τόπο

για να αναπτυχθεί αυτός ο «μη-κόσμος» όπως περιγράφεται από τον συγγραφέα, αλλά και για να κλείσει μια άτυπη τριλογία γύρω από το ‘απόκοσμο’ και το ‘κοσμικό’, ανάμεσα στους Σοφοκλή, Ντοστογιέφσκι και Μπέκετ.

Ως “Lieu Vague” (κενό τόπο) περιγράφει ο Μπέκετ τον τόπο που διαδραματίζονται τα γεγονότα, οι συναντήσεις, που εμπνέονται οι ήρωες τις αναζητήσεις τους και τις σκέψεις τους. Ο Βλαντιμίρ και ο Εστραγκόν βρίσκονται κάπου, που δεν έχει σχέση με τον κόσμο. Εκεί, που ο κόσμος δεν μπορεί πια να απαιτήσει από αυτούς. Εκεί που εκείνοι δεν μπορούν πια να απαιτήσουν από τον κόσμο. Ένας τόπος άδειος, που δεν καρποφορείται καμία σύγκρουση. Ένας μη-κόσμος, που απομακρύνεται από οτιδήποτε κοσμικό. Ένας τόπος με τη δική του, ξεκάθαρη οντότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα