Περικλής Αμανατίδης: «Δεν μας άφησε ο διαιτητής»

20:35 5/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα παράπονα του για την αντιμετώπιση που είχε η ομάδα του από τη διαιτησία στο παιχνίδι της στο Αίγιο (ήττα με σκορ 3-2 από τον Παναιγιάλειο) εξέφρασε στις δηλώσεις του ο Περικλής Αμανατίδης.

Ο προπονητής του Πανσερραϊκού μετά το τέλος του αγώνα είπε: «Έγινε ένα πολύ ανοικτό παιχνίδι, χορταστικό για τον κόσμο που το είδε με κοντράστ συναισθημάτων. Κάναμε ό,τι χειρότερο ξεκίνημα μπορούσαμε να κάνουμε. Βρεθήκαμε στο 20′ με ένα σκορ 3-1. Δεχτήκαμε με χαρακτηριστική ευκολία τα γκολ. Δεν αξίζει

και για τους παίκτες και για την ομάδα μας αυτή η εικόνα και αυτά τα γκολ. Μετά η ομάδα μας αφού ισορρόπησε, κυριάρχησε, έβαλε ένα γκολ νωρίς και στο τέλος θα μπορούσαμε να βάλουμε ένα ακόμα και να ισοφαρίσουμε. Το διεκδικήσαμε, προσπαθήσαμε να κάνουμε φάσεις, τις κάναμε και έκανε μία πολύ μεγάλη απόκρουση ο τερματοφύλακας ενστικτωδώς πάνω στη γραμμή. Είχαμε ακόμα δύο φάσεις που οι παίκτες μου ζήτησαν πέναλτι, αλλά δεν πήραν τίποτα. Παρότι το σκορ έγινε 3-1 στο 20′, δεν σημαίνει ότι ένα παιχνίδι μπορεί να τελειώσει. Είχε μία τέτοια νοοτροπία ο διαιτητής ότι το παιχνίδι τελείωσε. Είναι πολύ νωρίς… Και οι παίκτες μου αντέδρασαν. Δεν μας επέτρεψε να γυρίσουμε. Είναι κρίμα για την προσπάθεια που κάναμε. Τα περιθώρια για μας στενεύουν. Είμαστε ομάδα που πρέπει να πάρουμε κάποιους βαθμούς κυρίως για τους παίκτες, γιατί κάνουν στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού πολύ μεγάλη προσπάθεια. Έγινε και με τον ΟΦΗ. Δεν λύγισαν, δεν παράτησαν το παιχνίδι και είναι το μόνο θετικό που κρατάμε».

-Για το πότε θα είναι ο Πανσερραϊκός έτοιμος:

«Δεν ζητάω πίστωση χρόνου, ούτε η ομάδα ζητάει. Θα χρειαστούν κυρίως κάποια αποτελέσματα για να ανταπεξέλθει. Είναι παιδιά που έχουν μια εμπειρία. Έχουμε μικρό ρόστερ, όμως δεν θα αποτελέσει δικαιολογία για τα ματς και για αγωνιστικά λάθη. Πρέπει να δούμε τι δεν λειτούργησε καλά. Η ομάδα μου έπαιξε πολύ καλά τη φάση της επίθεσης και έκανε πολλά λάθη στο πρώτο 20λεπτο, σα να μην μπήκε στο γήπεδο. Και επειδή δεν άξιζε αυτή η εικόνα οι ίδιοι παίκτες αντέδρασαν και μετά το 20′ ήταν μια διαφορετική ομάδα στο γήπεδο. Αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Τους τρεις βαθμούς τους πήρε ο Παναιγιάλειος. Καλή συνέχεια και θα κοιτάξουμε να μαζέψουμε τα κομμάτια μας και την επόμενη αγωνιστική με συσπείρωση να δώσουμε μια αγωνιστική απάντηση. Το ποδόσφαιρο έχει αυτή την ευλογία. Μέσα σε μία εβδομάδα μπορούν οι παίκτες να απαντήσουν προς κάθε κατεύθυνση».

Για το πού οφείλεται το «νεκρό» 20λεπτο της ομάδας:

«Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Περιμέναμε ότι θα έπαιζε επιθετικά ο Παναιγιάλειος. Ήταν λόγω κακής δικής μας λειτουργίας χωρίς να θέλω να μειώσω την ικανότητα των παικτών του αντιπάλου».

-Για το γεγονός ότι αμυντικά ο Πανσερραϊκός ήταν καλύτερος στο ματς με τον ΟΦΗ:

«Το ποδόσφαιρο είναι στιγμές. Στο 3ο γκολ ήμασταν πολύ κακοί στη μονομαχία. Στο 1ο και στο 2ο η λειτουργία μας είναι κακή, χωρίς πίεση στη μπάλα. Δεν είναι καλά στοιχεία αυτά. Πρέπει πάντα να το δικαιολογείς, ώστε να βρεις ένα μονοπάτι για την επόμενη».

Γιώργος Σιάκκας: «Τα παιδιά δεν λένε ψέματα»

Αναφορά στα δύο πέναλτι που ζήτησε ο Πανσερραϊκός έκανε ο Γιώργος Σιάκκας που μίλησε στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναιγιάλειο. Ο Σερραίος αμυντικός είπε: «Οι παίκτες του Πανσερραϊκού διεκδικούν αυτό που τους ανήκει μέσα στο γήπεδο. Αναφέρομαι στα δύο πέναλτι, γιατί ξέρω τον χαρακτήρα των δύο παιδιών που τα ζήτησαν. Ουδέποτε έχουν πάρει ξανά κάρτα για θέατρο. Μπήκαμε άσχημα στο ματς, ευθυνόμαστε μόνο εμείς. Προσπαθήσαμε, σκοράραμε. Εκεί που δείχναμε ότι έχουμε ισορροπήσει αδρανήσαμε και δεχτήκαμε τρίτο γκολ. Αυτή η ομάδα έχει να δώσει πολλά και η εντολή στα αποδυτήρια ήταν ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι από αυτό το παιχνίδι. Πιστεύει σε εμάς ο κόουτς και πρέπει να πιστέψουμε κι εμείς στους εαυτούς μας. Πρέπει να καταλάβουμε ότι το πρωτάθλημα έχει ξεκινήσει, είναι η δεύτερη αγωνιστική. Δεν έχουμε πάρει κάτι. Αυτό δεν είναι καλό για εμάς και για τον κόσμο. Να αναφερθώ στον κόσμο που ήρθε. Τους ευχαριστούμε πολύ. Είμαστε πλέον ομάδα και προσπαθούμε σιγά σιγά μέσα από τα αποτελέσματα να συσπειρωθούμε και να γίνουμε καλύτερο»

Φωτογραφίες : Panaigialeios FC / ΠΑΕ Παναιγιάλειος

Keywords
Τυχαία Θέματα