Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας & Σποράδων: Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ

12:22 21/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση , προς τιμήν των παιδιών της ΕΛΕΠΑΠ, του παραρτήματος Βόλου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, στις 17:30, στο Ξενία Βόλου, από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει χορούς από την χορευτική ομάδα ενηλίκων της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών Ν. Ιωνίας «Ίωνες», θα δοθούν δώρα στα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ, θα πραγματοποιηθούν διάφορα events, ενώ καθοριστική είναι και η συμμετοχή

του Μουσικού Σχολείου Βόλου, που με μουσικό σχήμα φλάουτων θα διανθίσει την εκδήλωση.

Όπως ανέφερε η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη, είναι η τρίτη χρονιά που διοργανώνεται μια εκδήλωση από την Περιφερειακή Ενότητα προς τιμήν και προς όφελος κάποιου ιδρύματος. Σύμφωνα με την κα Κολυνδρίνη η σπουδαιότητα αυτών των εκδηλώσεων έγκειται στο γεγονός ότι μέσα από αυτές δίνεται το μήνυμα ότι οι ημέρες που διανύουμε είναι μέρες χαράς, και μόνο ως τέτοιες πρέπει να τις βλέπουμε, πρέπει να ανιχνεύουμε την ανθρωπιά μέσα μας και να την κάνουμε πράξη, όχι μόνο αυτές τις μέρες, αλλά και καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι όλοι όσοι συνεπικουρούμε σε αυτή την εκδήλωση, γιατί είναι μια προσπάθεια που αφορά σε παιδιά, που ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες έχουν ανάγκη τη χαρά και θέλουν να νιώθουν τους ανθρώπους και τις τοπικές κοινωνίες δίπλα τους», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Τοπικής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΛΕΠΑΠ, Πέπη Παπανδρέου, τόνισε ότι με τη σημερινή εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στα παιδιά με αναπηρία, η Περιφερειακή Ενότητα δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο.

Όπως επεσήμανε η κα Παπανδρέου, το 2016 ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για την ΕΛΕΠΑΠ, αλλά παρ΄όλες τις δυσκολίες υπήρξε μια συνεχής δραστηριότητα, με τη συμπαράσταση φίλων, εθελοντών, του προσωπικού, των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των γονέων των παιδιών της ΕΛΕΠΑΠ.

« Καταφέραμε να σταθούμε όρθιοι και το 2016, να καλύψουμε βασικές ανάγκες του παραρτήματός μας, κι όλα αυτά χάρη στη συγκινητική ανταπόκριση των Βολιωτών, των φορέων και τον τοπικών ΜΜΕ, που στηρίζουν και προβάλλουν το έργο της ΕΛΕΠΑΠ», είπε χαρακηριστικά η κα Παπανδρέου.

Στόχος του παραρτήματος Βόλου της ΕΛΕΠΑΠ, σύμφωνα με την Πέπη Παπανδρέου, είναι, με τη βοήθεια και της κεντρικής ΕΛΕΠΑΠ, να υπάρχει συνεχής επιμόρφωση και εξειδίκευση του προσωπικού, ώστε να αξιολογούνται οι δυνατότητες κάθε παιδιού σωστά και είναι σε θέση να κάνουν «βήματα ζωής». Στο πλαίσιο αυτό, στις αρχές του 2017 θα ανακοινωθεί επίσημα από την ΕΛΕΠΑΠ η αναβάθμιση των προγραμμάτων της.

Μέσω των εκδηλώσεών της ΕΛΕΠΑΠ, όπως ανέφερε η κα Παπανδρέου, γίνεται προσπάθεια να ευαισθητοποιούνται περισσότεροι συμπολίτες, να γνωρίζουν από κοντά το έργο της ΕΛΕΠΑΠ και να στηρίζουν τις δράσεις της, είτε αποφασίζοντας να γίνουν συνδρομητές αφοσίωσης, είτε συνδρομητές με δωρεές χαράς, είτε με οικονομική ενίσχυση ενός ανασφάλιστου παιδιού.

Από την πλευρά της, τέλος, η χοροδιδάσκαλος της ομάδας χορού της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών Ν. Ιωνίας «Ίωνες», Μαρία Βασταρδή – Κατσιαρδάνη, ανέφερε μεταξύ άλλων , ότι στη σημερινή εκδήλωση θα παρουσιαστεί ένα μικρό δείγμα της χορευτικής ομάδας, από άντρες και γυναίκες, με χορούς από τη Μικρά Ασία.

Εκδήλωση με δώρα για όλα τα παιδιά της Μαγνησίας στις 29 Δεκεμβρίου 2016

Επιπλέον, την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, στις 12:00, στην πλατεία του Διοικητηρίου, Αναλήψεως με Ιωλκού, θα μοιραστούν δώρα σε όλα τα παιδιά της Μαγνησίας, από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων. Στην εκδήλωση αυτή θα συμμετάσχει η Φιλαρμονική του Δήμου Αλμυρού, το παιδικό και εφηβικό τμήμα της χορευτικής ομάδας και η χορωδία της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών Ν.Ιωνίας «Ίωνες», ενώ παράλληλα θα λάβουν χώρα διάφορα events και εκπλήξεις για όλα τα παιδιά που θα παρευρεθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα