Παυλόπουλος-Μοσκοβισί: Η Ελλάδα έχει επιδείξει μεγάλο θάρρος

12:41 15/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Φοίνικα παρασημοφόρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος τον Γάλλο Επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί σε εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι «η διακινδύνευση της θέσης της Ελλάδας εντός της Ευρωζώνης είναι διακινδύνευση για την ενότητα της ίδιας της Ευρωζώνης».

Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στη συμβολή και στον ρόλο που έχει διαδραματίσει ο κ. Μοσκοβισί στην υπεράσπιση της ενότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης, καθώς και

στην πολύ θετική στάση του, σε ό,τι αφορά την Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο Ευρωπαίος Επίτροπος κ. Μοσκοβισί, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλο για την μεγάλη τιμή, τόνισε ότι είναι αδιανόητο να φανταστούμε την Ελλάδα εκτός της καρδιάς της Ευρώπης και της Ευρωζώνης.

«Η Ελλάδα είναι λίγο σαν τον φοίνικα θεωρώ, είναι μια χώρα που έχει επιδείξει πολύ μεγάλο θάρρος. Το επιδείκνυε πάντα και συνεχίζει μέσω των ηγετών της», ανέφερε ο Πιέρ Μοσκοβισί, και προέτρεψε να συνεχίσουν προς την ίδια κατεύθυνση.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι από την πλευρά του, θα συνεχίσει να ρίχνει γέφυρες ανάμεσα στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες, καθώς και ανάμεσα στην Αθήνα και το Παρίσι.

Καταλήγοντας, σημείωσε, ότι θα συνεχίσει να είναι ένας απαιτητικός φίλος για την Ελλάδα, που θα βρίσκεται πάντα πλάι της και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι και θα είναι σημείο αναφοράς για όλους μας στην Ευρώπη.

Στην τελετή Παρασημοφόρησης στο Προεδρικό Μέγαρο παρέστησαν επίσης, ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της ΕΕ Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης και ο Γάλλος Πρέσβης στην Αθήνα Κριστόφ Σαντεπί, καθώς και η σύζυγος του Πιέρ Μοσκοβισί Aν Μισέλ Μπαστερί.

Keywords
Τυχαία Θέματα