Παρατηρητήριο V. A.N. -Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου

13:44 2/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου (Τετάρτη, 3 Μαϊου) εκτός από ημέρα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι της Ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο είναι και ημέρα-αφορμή- για την ανάληψη δράσης και την υλοποίηση πρωτοβουλιών.

Σε αυτό το πλαίσιο, το European Communication Institute σε συνεργασία με το (Journalists about Journalism), και το Πανεπιστήμιο της Βιέννης (Wien Universität – Media Governance & Industries

Research Lab) παρουσιάζουν τον Ιστότοπο V.A.N. (Violence Against Newspersons).

Σκοπός του διαδικτυακού παρατηρητηρίου VAN, το οποίο έχει έδρα την Ελλάδα, είναι η μελέτη της βίας, όλων των ειδών, η οποία ασκείται εις βάρος των ανθρώπων του Τύπου. Το VAN θα λειτουργεί ως βάση καταχωρίσεων των προσωπικών εμπειριών του κάθε επαγγελματία της ενημέρωσης που έχει δεχθεί βία σε όποια ιεραρχική θέση και αν βρίσκεται, όποια ειδικότητα και αν κατέχει. Πρόκειται για μια πλατφόρμα πληροφόρησης, επεξεργασίας και ανάλυσης των περιστατικών βίας εναντίον των ανθρώπων της Ενημέρωσης.

Η παρουσίαση του παρατηρητηρίου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017, στις 17:00, στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Επαγγελματίες δημοσιογράφοι, πολιτικοί και πολίτες θα συζητήσουν το θέμα της βίας εναντίον των ΜΜΕ και των ανθρώπων τους. Θα μοιραστούν εμπειρίες, θα ανταλλάξουν απόψεις, θα καταθέσουν προτάσεις.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ευρωκοινοβουλίου

Δείτε εδώ τη σχετική πρόσκληση

Περισσότερες πληροφορίες

Keywords
Τυχαία Θέματα