Παραμονή Πρωτοχρονιάς με την ΕΡΤ3

10:06 31/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η ΕΡΤ3, την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016, υποδέχεται το νέο χρόνο με ένα εορταστικό πρόγραμμα πλούσιο σε τραγούδια, μουσική και χορό. Ειδικότερα, στις 21:00, στο πλαίσιο της Βραδιάς Όπερας μεταδίδεται σε -Α’ τηλεοπτική προβολή- το έργο του Μότσαρτ «Έτσι κάνουν όλες» (Wolfang Amadeus Mozart- Cosi fan

tutte), ένα από τα δημοφιλέστερα κωμικά έργα του ρεπερτορίου με τη Φιλαρμονική της Βιέννης και διευθυντή ορχήστρας τον Christoph Eschenbach (Παραγωγή Unitel, Salzburg Festival, Classica, 2013).

Η αλλαγή του χρόνου γίνεται με «ένταση» στον ήχο και τα κεφάτα βήματα του swing, καθώς στις 24:00 αρχίζει το «Volume» με καλεσμένους τους «Speakeasies Swing Band», το αγαπημένο συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, που έχει βραβευτεί στον διεθνή διαγωνισμό ISC τo 2014. Το «Volume» συναντά τη σύγχρονη ρετρό παρέα και μεταφέρει στην οθόνη την εκρηκτική της ενέργεια, τη γιορτινή διάθεση και τους χορευτικούς ρυθμούς σε ένα πάρτι που θα μείνει αξέχαστο! Η σκηνοθεσία είναι του Τηλέμαχου Κοεμτζόπουλου και η διεύθυνση παραγωγής της Βίλης Κουτσουφλιανιώτη. Υπεύθυνη συγκροτημάτων είναι η Μαρία Βασιλειάδου.

Μουσικά και χορευτικά, αλλά με άλλα είδη, συνεχίζεται το ξημέρωμα της Πρωτοχρονιάς. Στη 01:00 μεταδίδεται το πρωτοχρονιάτικο αφιέρωμα της «Ονείρου Ελλάς». Το «Καφέ Αμάν» του Κώστα Φέρρη παρασύρει με τις νότες του σε μαγευτικά πεντάγραμμα του ρεμπέτικου τραγουδιού.

Ακολουθεί στις 2:30 το μουσικό ντοκιμαντέρ: «Fiesta del Tango από το Μπουένος Άιρες» (Fiesta del Tango from Buenos Aires). Οι πιο γνωστοί καλλιτέχνες του Αργεντίνικου Τάνγκο, χορεύουν στον υπέροχο χώρο «El Palazio» στο Μπουένος Άιρες, όπου ο τραγουδιστής- θρύλος του τάνγκο Carlos Gardel τραγούδησε τις μεγαλύτερες επιτυχίες του τις δεκαετίες του ’20 και του ’30. Το ντοκιμαντέρ είναι μία συμπαραγωγή ZDF/ARTE, 2012.

Keywords
Τυχαία Θέματα