Πανσερραϊκός: Νικητής στο ντέρμπι του μπάσκετ

00:23 10/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Πανσερραϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής στο Σερραϊκό ντέρμπι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος μπάσκετ της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Οι «κόκκινοι» κέρδισαν για δεύτερη φορά σε διάστημα δεκαπέντε ημερών τον ΑΟΣ αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα (είχε προηγηθεί η νίκη στο κύπελλο). Οι δυο ομάδες αγωνίστηκαν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού με δύναμη και πάθος με κερδισμένους τους Σερραίους φιλάθλους που παρακολούθησαν ένα δυνατό παιχνίδι.

Η ομάδα του Α.Ο.Σ. ξεκίνησε πιο δυνατά, κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ από την πρώτη περίοδο (16-12) και, εκμεταλλευόμενη τα μακρινά

σουτ και τα αμυντικά λάθη τακτικής του Πανσερραϊκού, να αποκτήσει μια διαφορά 10 πόντων με το τέλος του ημιχρόνου (39-29). Ωστόσο, στην επανάληψη οι «κόκκινοι» ανέβασαν τον ρυθμό τους και, παίζοντας ασφυκτική άμυνα σε όλο το μήκος και πλάτος του γηπέδου, μείωσαν τη διαφορά με το τέλος της 3ης περιόδου (46-40).

Οι «πράσινοι» βέβαια είχαν την ατυχία να χάσουν με τραυματισμό στο γόνατο τον βασικό τους playmaker, και πρώτο σκόρερ έως εκείνη τη στιγμή (23’), Στ. Χορτομάρη. Τα «λιοντάρια» ισοφάρισαν για πρώτη φορά το σκορ 5’ πριν το τέλος (49-49), και, ενώ ο αγώνας από κει και πέρα εξελισσόταν σε τεντωμένο σκοινί, απέδειξαν τελικά πως είχαν περισσότερες δυνάμεις κατακτώντας την πολύτιμη νίκη με σκορ 61-53.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής του Πανσερραϊκού Φώτης Κοκολιός τόνισε: «Γνωρίζαμε ότι η πρεμιέρα του πρωταθλήματος θα είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι από αυτό του κυπέλλου, ότι οι αντίπαλοί μας θα διεκδικούσαν αυτό που τους αναλογεί και ότι το αποτέλεσμα του αγώνα θα μας ακολουθεί σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά! Κρατάμε σαν εφαλτήριο για τη συνέχεια την απόδοσή μας στο δεύτερο ημίχρονο όπου εμφανιστήκαμε αρκετά καλοί και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους νεαρούς Βλάσση Τσιαντή και Αντώνη Αποστολίδη που μας βοήθησαν πάρα πολύ, γιατί έδωσαν ενέργεια στην ομάδα και έκαναν μέσα στο γήπεδο αυτά που έπρεπε. Αφιερώνουμε τη νίκη αυτή στον τραυματία μας Δημήτρη Χατζηανδρέου». Η εξαιρετική άμυνα του Πανσερραϊκού που δέχθηκε συνολικά μόλις 14 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο, τα κατάφερε περίφημα και στο μαρκάρισμα του πολύπειρου Γιώργου Ασημάκη περιορίζοντάς τον μόλις στους 4 πόντους. Επιθετικά, πρώτος σκόρερ του αγώνα αναδείχθηκε ο αρχηγός των «λιονταριών» Χρήστος Ιακωβίδης, ο οποίος, ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος βοήθησε πάρα πολύ την ομάδα να φτάσει στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 16-12, 39-29, 46-40, 53-61.

ΑOΣ : Χορτομάρης Σ 15(5), Παπαδόπουλος 3, Χορτομάρης Γ, Τερζής 9, Γιαβρόπουλος 9(1), Γιαννούλης 2, Καρακώστας 5(1), Λαδιάς, Ασημάκης 4, Σταμπουλής, Μποζουτζιδης 6(2).

Πανσερραϊκός: Ιακωβίδης 16(2), Σταματόπουλος 7,Πλατναρης 2, Φραγκούλης 8(2),Παρχαρίδης 10, Χατζηστεφάνου 6,Κοπίλης,Τσιαντής 5, Γεωργιανός 7(1),Γρίψιος, Αποστολίδης, Τσανάκας.

Ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες το anexartitos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα