ΠAME: Καταδίκη της καταστολής σε βάρος των εργαζομένων στις επιχειρήσεις Ζούρα

19:03 26/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πτηνοτροφικές επιχειρήσεις στην Εύβοια, είναι το εργασιακό τοπίο στο οποίο αναφέρεται με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.

Συγκεκριμένα, η Εκτελεστική του Γραμματεία καταγγέλλει: «Την εργοδοσία των επιχειρήσεων Ζούρα, η οποία επιστρατεύει «μπράβους» για να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους με σκοπό να σπάσει την συμμετοχή τους στην απεργία για ικανοποίηση των αιτημάτων

της καταβολής των δεδουλευμένων τους, της ανάκλησης απολύσεων, της διατήρησης των θέσεων εργασίας τους, και της λήψης μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Την κυβέρνηση που για μια άλλη φορά αποκαλύπτει το αντεργατικό της πρόσωπο διαθέτοντας τον κατασταλτικό μηχανισμό (ΜΑΤ) στην υπηρεσία του εργοδότη απέναντι στις διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Τη δικαιοσύνη που δεν είδε την βία που ασκεί ο εργοδότης απέναντι στους εργαζόμενους που δεν τους πληρώνει, που τους απολύει επειδή διεκδικούν, που δεν παίρνει κανένα μέτρο για την υγεία τους και την ασφάλειά τους, βλέπει όμως την δήθεν «παράνομη βία» των μελών της διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου επειδή παλικαρίσια αντιμετωπίζουν τους μπράβους και τον κατασταλτικό μηχανισμό του κράτους, μαχητικά υπερασπίζονται το δικαίωμα στην απεργία διεκδικώντας τα αυτονόητα».

Στην ίδια ανακοίνωση, το ΠΑΜΕ επισημαίνει πως: «Με εισαγγελείς και ΜΑΤ χτυπάτε τους εργάτες και στα αφεντικά κάνετε τις πλάτες.

Συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις Ζούρα που δίνουν με ψηλά το κεφάλι έναν πολύμηνο αγώνα για το δικαίωμα στη δουλειά και καλούμε τα σωματεία να εκφράσουν την αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα τους και την καταδίκη εργοδοσίας, κυβέρνησης και των μηχανισμών που επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, να διασπάσουν την ενότητά τους και να υπονομεύσουν τον αγώνα τους».

Φωτο αρχείου

Σχετικές ειδήσεις:

ΓΣΕΕ: Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του ομίλου Ζούρα

Απλήρωτοι εργαζόμενοι από το υστέρημά τους ενίσχυσαν τους πρόσφυγες

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > ΕΡΤ
ΠAME, Καταδίκη, Ζούρα,pAME, katadiki, zoura