Π. Λαφαζάνης: «Προπαγανδιστικό ψέμα η δέσμευση της κυβέρνησης για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας» (audio)

17:27 24/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Μεγάλο, προπαγανδιστικό ψέμα» και «λόγια του αέρα»χαρακτήρισε τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι δε θα βγει σε πλειστηριασμό καμία πρώτη κατοικία αξίας κάτω των 300.000 ευρώ ο Γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και την Ασπασία Βούζη εξήγησε πως «δεν υπάρχει συμφωνία, ούτε με Τρόικα ούτε

με τράπεζες, να τηρηθεί αυτό το όριο» και πρόσθεσε πως «και ο πρόεδρος των τραπεζών και οι εκπρόσωπο της Τρόικα δήλωσαν ότι δεν αποδέχονται τέτοιο όριο». «Επιπλέον» σημείωσε «δεν υπάρχει και νομοθετική ρύθμιση».

Ανέφερε πως η παρέμβαση των στελεχών της Λαϊκής Ενότητας στοχεύει στη διάσωση των λαϊκών σπιτιών και ιδιαίτερα της πρώτης κατοικίας και αποκάλυψε ότι στα πινάκια των ειρηνοδικών γράφονται επίτηδες πλειστηριασμοί με υψηλή αξία προκειμένου, εκ των υστέρων, να φανεί ότι δεν έγιναν γιατί τους εμπόδισε το Κίνημα. «Πίσω από την κατηγορία που μας προσάπτουν θέλουν να καλύψουν την αρπαγή της πρώτης στέγης» υπογράμμισε.

Ερωτηθείς για τις συλλήψεις, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, με τις οποίες απειλούνται όσοι παρεμποδίζουν τους πλειστηριασμούς μίλησε για μέτρο «αυθαίρετο και άκρως αυταρχικό». «Δεν είναι δυνατό να έχουμε, με τέτοια μέσα, καταστολή ενός κινήματος. Θα αντιδράσουμε. Αν θέλουν να γεμίσουν τα κρατητήρια και τις φυλακές με αγωνιστές που δεν έχουν να τους προσάψουν τίποτα, αν νομίζουν ότι με αυτές τις τακτικές θα μας κάμψουν, δε θα καμφθούμε» τόνισε.

Ως λύση πρότεινε, αντί οι τράπεζες να δίνουν τα ακίνητα σε funds, σε εξευτελιστικές τιμές, να κάνουν τις ίδιες προσφορές, στην ίδια τιμή στους δανειολήπτες, ώστε να μπορέσουν να σώσουν τα σπίτια τους.

Εκτίμησε ότι η προοπτική εξόδου της χώρας από τα μνημόνια είναι αμφίβολη, καθώς έχουμε μνημονιακές δεσμεύσεις για πολλές δεκαετίες, ενώ με αφορμή την κατάθεση του προϋπολογισμού στην Οικονομική Επιτροπή της Βουλής, επεσήμανε πως «ο προϋπολογισμός δε θα βελτιώσει τη θέση της οικονομίας ή της κοινωνίας», «η χώρα χρειάζεται μια ριζική αλλαγή πορείας» με εθνικό νόμισμα, ουσιαστική διεκδίκηση για το χρέος, εθνικοποίηση τραπεζών και με δυνατότητα στήριξης μιας επενδυτικής άνοιξης στη χώρα, που θα θέσει την Ελλάδα σε μια άλλη τροχιά. «Αυτή είναι η εναλλακτική μας πρόταση, καταργούμε τα μνημόνια και ακυρώνουμε τη λιτότητα» συμπλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα