Ορεστιάδα: Στο Νεοχώρι το 25ο Πανέβριο Συνέδριο Συλλόγων και Ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών Έβρου

10:28 26/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η παρουσίαση του «Οδηγού Εθελοντικής Αιμοδοσίας, Δωρεάς Μυελού των Οστών, Ομφαλικού Αίματος και Οργάνων» θα πραγματοποιηθεί, στην διάρκεια του 25ου Πανέβριου Συνεδρίου Συλλόγων και Ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών Έβρου, το οποίο θα διεξαχθεί στο κοινοτικό κατάστημα του Νεοχωρίου του δήμου Ορεστιάδας, στις 11 το πρωϊ της Κυριακής, 28 Μαϊου.

Παράλληλα, θα παρουσιαστούν εισηγήσεις σχετικά με τα νέα ιατρικά δεδομένα που αφορούν στην αιμοδοσία ενώ θα γίνει βράβευση μέλους του συλλόγου , για τη μέχρι

τώρα σημαντική προσφορά του. «Η βράβευση των αιμοδοτών στοχεύει στην ανάδειξη προτύπων προς μίμηση» σχολίασε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων & Ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Έβρου (ΣΕΑ), Παναγιώτης Φυδανάκης, προσθέτοντας πως ο νέος οδηγός «θα ρίξει φως σε σκοτεινά σημεία που πολλοί έχουν έλλειψη ενημέρωσης για την αιμοδοσία» και τον χαρακτήρισε «σημαντικό εγχειρίδιο για όλους τους συλλόγους εθελοντών αιμοδοτών». Σημειώνεται ότι ο Οδηγός εκδόθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και η επιμέλειά του έγινε από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Έβρου, με την συνδρομή της Ένωσης ΣΕΑ Ν. Έβρου, τον Ιατρικό Σύλλογο Έβρου και το Κέντρο Αιμοδοσίας του Π. Γ. Ν. Έβρου. Η διοργάνωση του συνεδρίου είναι υπό την αιγίδα της περιφέρειας Α.Μ.Θ. και του τοπικού δήμου.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Συνέντευξη-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα