Ορεστιάδα: Στην Ουαλία για το φεστιβάλ Bafta ταξιδεύει το Διδυμότειχο με το «ΝorthStar» του Κώστα Γκουρλωμένου

13:04 20/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ως επίσημη επιλογή σε ένα από τα προκριματικά φεστιβάλ των Βρετανικών βραβείων BAFTA 2017 στην κατηγορία Drone Films, θα συμμετάσχει το φιλμ «ΝorthStar» του ερασιτέχνη κινηματογραφιστή με καταγωγή από το Διδυμότειχο, Κώστα Γκουρλωμένου.

Το τρίλεπτης διάρκειας φιλμ , περιλαμβάνει εξαιρετικές πανοραμικές εικόνες του χιονισμένου Διδυμοτείχου, του λόφου του κάστρου

του Καλέ , του παγωμένου Ερυθροπόταμου και του πανέμορφου φυσικού περιβάλλοντος που περιβάλλει την πόλη, ενώ η λήψη έγινε με Drone, τέλη του 2016 με αρχές του 2017. Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας, ο Κώστας Γκουρλωμένος, παρά το γεγονός ότι οι λήψεις έγιναν κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούσαν , στόχος του, αποτέλεσε η ανάδειξη του Διδυμοτείχου, «το μοναχικό αστέρι του αρχαίου βορρά» όπως το χαρακτηρίζει, μίας πόλης που κατοικείται ασταμάτητα από την εποχή του Λίθου έως σήμερα. «Θεωρώ ότι η πόλη δεν έχει ακόμα κατακτήσει την αναγνώριση που της αρμόζει και η πολιτεία πρέπει να βοηθήσει στην ιστορική ανάδειξή της» σημείωσε ο κ. Γκουρλωμένος. Ο ίδιος είπε ότι οι λήψεις έγιναν κατά τη διάρκεια των διακοπών του στην περιοχή, εντελώς αυθόρμητα, οδηγούμενος από την ομορφιά του χιονισμένου τοπίου, διήρκησαν περίπου 10 ημέρες, και το τελικό προϊόν προήλθε από την επεξεργασία συνολικά 180 ωρών λήψεων. To « NorthStar» θα παρουσιαστεί στο φεστιβάλ CermarthernBay Film Festival, που θα πραγματοποιηθεί στην Ουαλία από τις 9 έως τις 12 Μαϊου, ενώ επίσης ο δημιουργός έχει μέχρι τώρα ολοκληρώσει τέσσερα φιλμάκια με εικόνες από το Δέλτα του ποταμού Έβρου, το παραλιακό μέτωπο της Αθήνας και με φωτογραφίες και πάλι από το Διδυμότειχο. To « NorthStar» είναι ήδη αναρτημένο στο www.youtube.com/watch?v=tUGTir3oc2g.
ΕΡΤ Ορεστιάδας
Συνέντευξη-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα