Ορεστιάδα: «Λουκέτο» σε Γυναικείους Συνεταιρισμούς, αδυναμία δικτύωσης και σταθερής παραγωγής, κατέγραψε το ΥΠΑΑΤ

13:21 16/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε λουκέτο οδηγήθηκε το 1/3 των επιχειρήσεων που δημιούργησαν Γυναικείοι Συνεταιρισμοί σε πανελλαδικό επίπεδο τα προηγούμενα χρόνια , όπως αποκάλυψε η Δρ. Αγροτικής Κοινωνιολογίας και συνεργάτης του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Τσιρώνη, Ελένη Τσιομίδου, μετά από σχετική έρευνα που διενήργησε.

Η κ. Τσιομίδου μίλησε για την ανάγκη δημιουργίας συνεργατικών σχημάτων και τη νέα υπουργική απόφαση που αφορά στις Οργανώσεις και Ομάδες παραγωγών, λέγοντας πως στόχος είναι η διαμόρφωση ενός πλαισίου

, όπου θα υπάρχει ωφέλεια από τις δράσεις των προγραμμάτων που αφορούν σε φυσικά και νομικά πρόσωπα και στη δημιουργία σχημάτων που θα λειτουργήσουν πιο αποτελεσματικά και αποδοτικά. Σχετικά με τους γυναικείους συνεταιρισμούς, είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας , ότι βασικοί παράγοντες που συντέλεσαν στον οικονομικό μαρασμό τους ήταν η έλλειψη πιστοποίησης ποιότητας στα παραγόμενα προϊόντα τους, η μη σταθερή ποσότητα παραγωγής, η αδυναμία σύνδεσης με σύγχρονα δίκτυα διανομής και με την αγορά και όπως η απομόνωση τους . «Αυτό θέλουμε να δούμε , τι έφταιγε , τι δεν πήγε καλά, να θεραπεύσουμε τα προβλήματα και ίσως χρειαστεί να βάλουμε και άλλες προδιαγραφές. Άξονες επιτυχίας είναι η συλλογική δράση, ο επαγγελματισμός και η δικτύωση» υπογράμμισε η κ. Τσιομίδου.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Συνέντευξη -Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα