Ορεστιάδα: Γ. Λυμβαίος : «Σε καμία περίπτωση δεν σταματάμε τις θεραπείες για τα παιδιά μας, η θέση της ΠΟΣΓΚΕμεΑ»

10:26 7/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεχίζεται προσωρινά το καθεστώς που ίσχυε έως το τέλος του 2016, σχετικά με τη διαδικασία παροχής θεραπειών ειδικής αγωγής, σύμφωνα με εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ. Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων παιδιών ΑμεΑ (ΠΟΣΓΚΑμεΑ), Γιάννης Λυμβαίος, σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας, διευκρίνισε ότι η διαδικασία παραμένει ως έχει, εωσότου ολοκληρωθεί ο διάλογος που

έχει ξεκινήσει μεταξύ υπουργείου Υγείας, ΕΟΠΥΥ και επαγγελματιών ειδικής αγωγής , τον οποίο και παρακολουθεί στενά η ΠΟΣΓΚΑμεΑ.

Ο κ. Λυμβαίος προέτρεψε τους γονείς να συνεχίσουν τις θεραπείες στα παιδιά τους καθώς παρατηρήθηκε ότι ορισμένοι από αυτούς, με χαμηλά εισοδήματα , διέκοψαν τις θεραπείες καθώς δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν οικονομικά και δεν γνώριζαν ότι ισχύει ακόμα προσωρινά το παλαιό καθεστώς. «Σε καμία περίπτωση δεν σταματάμε τις θεραπείες για τα παιδιά μας» σημείωσε ο πρόεδρος της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, χαρακτηρίζοντας θετική την παράταση που δόθηκε ώστε να υπάρξει γόνιμος διάλογος μεταξύ των εμπλεκομένων , υπογραμμίζοντας ότι η φωνή λογικής του γονέων συνέβαλε στη διεξαγωγή του.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Συνέντευξη-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα