Ομιλία του προέδρου της Ν.Δ. στην Κομοτηνή

23:18 17/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ολομέτωπη επίθεση στον Πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Κομοτηνή,ολοκληρώνοντας την περιοδεία του σε Ξάνθη και Ροδόπη (αύριο το πρωί θα επισκεφτεί τους Κήπους του Έβρου). Μιλώντας για «τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος» σημειώνοντας ότι «την έχει ανάγκη η Ελλάδα. Η Οπισθοδρόμηση της χώρας αυτά τα δύο χρόνια, δεν έχει προηγούμενο. Από την Μεταπολίτευση και μετά καμία Κυβέρνηση δεν έχει προκαλέσει τόσο μεγάλη ζημιά σε

τόσο λίγο διάστημα» είπε.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. υποστήριξε πως βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιον όξυνσης και διχασμού, «σχέδιο διάσωσης του κ. Τσίπρα» όπως τόνισε καλώντας τον Έλληνα Πρωθυπουργό να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό «Αν έχει φιλότιμο, ας ζητήσει συγγνώμη. Τα φιλαράκια του Τσάβες και του Μαδούρου δεν θα κάνουν μαθήματα πατριωτισμού στην παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή» είπε σημειώνοντας πως «ο Τσίπρας είναι ο καλύτερος σύμμαχος όλων των ακραίων φωνών που θέλουν την απομόνωση της Ελλάδας»

Αναφορά στην Μουσουλμανική Μειονότητα

Με αναφορά στην Μουσουλμανική Μειονότητα της Θράκης ξεκίνησε την ομιλία του ο κος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην προ 25ετίας εξαγγελία της πολιτικής «ισονομίας και ισοπολιτείας» από τον πατέρα του, τότε Πρωθυπουργό, Κ. Μητσοτάκη. «25 χρόνια μετά μας εκφράζουν όλους η απαραβίαστη αρχή του σεβασμού της προσωπικότητας του άλλου. Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε εξτρεμιστική φωνή που θέλει να επενδύσει στο μίσος και στο φανατισμό» είπε. Σε αναφορά του δε στην γειτονική Τουρκία τόνισε ότι η κατάσταση εκεί προκαλεί πολλές ανησυχίες. «Η Ελλάδα επιδιώκει σχέσεις φιλίας» είπε «με θεμέλιο το σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και στις διεθνείς συνθήκες» ανέφερε σημειώνοντας πως οι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις από την πλευρά της Τουρκίας είναι καταδικαστέες και προκαλούν ιδιαίτερο προβληματισμό. Σ’ αυτό το σημείο δεν έλειψε κι αναφορά στο Κυπριακό σημειώνοντας ότι στέκεται στο πλευρό του προέδρου Αναστασιάδη ζητώντας δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση.

Προσφυγικό ζήτημα

Κριτική άσκησε και για την διαχείριση του Προσφυγικού ζητήματος τονίζοντας ότι εξακολουθούν να υφίστανται μεγάλοι κίνδυνοι με τις προσφυγικές ροές που αυξάνουν ξανά. «Χρειάζεται σχέδιο, υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Η κυβέρνηση έδειξε ιδεοληψίες κι αδικαιολόγητη καθυστέρηση» είπε. Κάλεσε μάλιστα τον κ. Τσίπρα να δει τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος επισκεπτόμενος την Μυτιλήνη και τη Χίο.

Σε αναφορά του δε στην εξωτερική πολιτική τόνισε πως απαιτείται συνεννόηση και συναίνεση. Όπως και Σύγκλιση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής για την διαμόρφωση μιας εθνικά βιώσιμης πολιτικής.

Μεταρρυθμίσεις και δημόσιοι υπάλληλοι

Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις που προτείνει τόνισε πως δεν σημαίνουν αύξηση φόρων και περικοπές συντάξεων, αλλά καλά σχολεία, επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης και αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Παράλληλα, υποσχέθηκε και την δημιουργία ενός αξιόπιστου δίχτυ κοινωνικής προστασίας.

Η αναφορά στη Θράκη

Μιλώντας για τη Θράκη ο πρόεδρος της Ν.Δ. είπε ότι μπορεί να απογειωθεί αναπτυξιακά, σημειώνοντας πως είναι μια περιοχή με μεγάλες δυνατότητες. «Δυστυχώς η περιφέρεια έχει μείνει πίσω. Είναι θλιβερό, εξοργιστικό το γεγονός που μια περιοχή όπως η Θράκη δεν έχει αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα της.» είπε Χωρίς να υποσχεθεί, όμως, κάτι συγκεκριμένο για την περιοχή ανέφερε μόνο ότι χρειάζεται άλλη Οικονομική Πολιτική, που θα προσελκύσει Ιδιωτικές Επενδύσεις, Μεγάλα Αναπτυξιακά Έργα, έργα Υποδομών, Υποστήριξη και Ενδυνάμωση του Δ.Π.Θ., δημιουργία του Κάθετου Άξονα στην Ξάνθη και VISA μεγαλύτερης Διάρκειας ή και πλήρης κατάργηση για τους Τούρκους πολίτες, δημιουργία κατάλληλων Υποδομών για την υποδοχή Τουριστικών ροών, Διασυνοριακό Εμπόριο με τους απαραίτητους ελέγχους και αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων.

Τρεις δεσμεύσεις…

Κλείνοντας και μιλώντας σε ένα πιο προσωπικό τόνο είπε ότι αναλαμβάνει τρεις δεσμεύσεις, αναφέροντας χαρακτηριστικά : «1ον Από το δικό μου στόμα ψέματα δεν πρόκειται να ακούσετε 2ο Η πρόταση μας αφορά τα όνειρα και τις ελπίδες πολλών και όχι λίγων 3ο Η Ν.Δ. θα ενώσει και πάλι όλους τους Έλληνες.» μιλώντας για ένα νέο πατριωτικό όραμα «για να βγει», όπως είπε, «η χώρα από την κρίση, να ξανασταθεί στα πόδια της. Είμαστε όλοι παιδιά της ίδιας Πατρίδας» τόνισε χαρακτηριστικά καλώντας τους πολίτες να στηρίξουν την Ν.Δ.
Φώτο:Στιγμιότυπα από την ομιλία του Προέδρου της Ν.Δ. Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα