Ομιλία Δ. Ρίζου στη Βουλή

12:55 13/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πλείστες αναφορές στον Έβρο είχε η ομιλία του βουλευτή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Ρίζου, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2018.

Ο βουλευτής αναφέρθηκε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, στο νέο master plan, στη δρομολογούμενη σύνδεσή του με την Εγνατία και στις χρηματοδοτήσεις που εξασφαλίστηκαν για την αναβάθμισή του. Ο βουλευτής επεσήμανε επίσης την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη

και την Ορεστιάδα αρχικά, και σε Σουφλί και Διδυμότειχο σε επόμενη φάση, ενώ υπογράμμισε ότι ολοκληρώνεται, μετά από είκοσι χρόνια ταλαιπωρίας, ο κάθετος άξονας. Ο κ. Ρίζος μίλησε και για την αναβάθμιση του τελωνείου των Κήπων, για την αποκατάσταση του τηλεοπτικού σήματος στον νομό, για τη ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης με το Λαύριο και τη σχεδιαζόμενη που θα συνδέει το νησί με Λήμνο και Μυτιλήνη, ενώ άφησε αιχμές και για το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε στο νησί η θεομηνία της 25ης Σεπτεμβρίου. «Φάνηκε ότι επί 30 χρόνια κάποιοι έριχναν λεφτά για να κατασκευάζουν στην άμμο», σχολίασε χαρακτηριστικά. Καταλήγοντας, εξέφρασε την άποψη ότι ο προϋπολογισμός του 2019, «εκτός μνημονίων πλέον», όπως σημείωσε, θα είναι «πολύ πιο αισιόδοξος και πολύ πιο στιβαρός».

Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα