Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Κασσάνδρα-Εκκενώθηκε ξενοδοχείο στις Σέρρες

09:15 23/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τα πύρινα μέτωπα στη βόρεια Ελλάδα, που εκδηλώθηκαν χθες. Πιο επικίνδυνη θεωρείται η πυρκαγιά στη Μόλα Καλύβα στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, όπου σύμφωνα με μία πρώτη εκτίμηση, καταστράφηκαν τουλάχιστον 2 σπίτια, μεγάλες εκτάσεις πευκοδάσους έχουν καεί, ενώ ζημιές προκλήθηκαν σε εκατοντάδες ελαιόδεντρα. Επίσης, σε εξέλιξη είναι οι πυρκαγιές στην περιοχή Λιβάδι Θεσσαλονίκης, στον Βαθύλακο

Δράμας, στην Λιμνιά Καβάλας και στα Λουτρά Σιδηροκάστρου Σερρών, όπου εκκενώθηκε το ξενοδοχείο λόγω των καπνών. Όπως ενημέρωσε η πυροσβεστική, κατά το τελευταίο 24ωρο αντιμετωπίστηκαν 72 δασικές και 29 αστικές πυρκαγιές.

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς που ξέσπασε αργά χθες το βράδυ στην περιοχή Λιβάδι Θεσσαλονίκης, στον δρόμο προς τα Πετροκέρασα. Αυτήν τη στιγμή την πυρκαγιά προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο δυνάμεις τις πυροσβεστικής με 18 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ στην επιχείρηση συμμετέχουν και αεροσκάφη τύπου Καναντέρ.

Άγρυπνοι στις αυλές των σπιτιών τους παρέμεναν μέχρι αργά τη νύχτα αρκετοί κάτοικοι και ιδιοκτήτες εξοχικών στη Μόλα Καλύβα, στο πρώτο «πόδι» της Χαλκιδικής, μετά την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή, με τις πύρινες «γλώσσες» να φτάνουν μέχρι τον ομώνυμο οικισμό.

Η εικόνα αργά το βράδυ της Παρασκευής ήταν πολύ καλύτερη σε σχέση με τις προηγούμενες ώρες, όταν η πυρκαγιά μαινόταν ανεξέλεγκτη. Σ’ αυτό βοήθησε το γεγονός ότι κόπασαν οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν από νωρίς και ενίσχυαν το μέτωπο της πυρκαγιάς που κατευθυνόταν προς το Κασσανδρινό.

Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν τουλάχιστον δύο σπίτια στην περιοχή της Μόλα Καλύβα, ενώ μεγάλες εκτιμάται ότι είναι οι καμένες εκτάσεις στο πευκοδάσος της περιοχής. Ζημιές φαίνεται ακόμη να προκλήθηκαν σε εκατοντάδες ελαιόδεντρα.

Με λάστιχα κάτοικοι του οικισμού επιχειρούσαν να βρέξουν τις αυλές των σπιτιών τους, την ίδια ώρα που πυκνοί μαύροι καπνοί κύκλωσαν τον οικισμό και η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική. Στο άκουσμα της μεγάλης φωτιάς αρκετοί ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών, που μετά το πέρας της θερινής σεζόν είχαν επιστρέψει στους τόπους μόνιμης διαμονής τους, έσπευσαν στην Μόλα Καλύβα για να σώσουν τις περιουσίες τους.

Τουριστικός προορισμός ακόμη και τώρα, η περιοχή συγκεντρώνει αρκετούς επισκέπτες.

Από την πρώτη στιγμή δεκάδες πυροσβέστες με υδροφόρα οχήματα μετέβησαν στην φλεγόμενη περιοχή, ενώ τρία αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο έκαναν συνεχώς ρίψεις νερού μέχρι να πέσει το σκοτάδι. Εξάλλου, σκαπτικά μηχανήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κινητοποιήθηκαν άμεσα συνδράμοντας στο έργο της πυρόσβεσης και αρκετοί ήταν οι εθελοντές που ρίχθηκαν στη μάχη με τις φλόγες.

Τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά ερευνώνται εάν και κάποιοι έσπευσαν να μιλήσουν για ανθρώπινο παράγοντα.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση:Πυρκαγιά στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής-Πύρινα μέτωπα σε Δράμα, Σέρρες, Κρήτη (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα