ΟΗΕ: Απειλή για τους πρόσφυγες το κρύο της Ευρώπης

14:26 13/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η ξαφνική κακοκαιρία στην Ευρώπη είναι ένας ακόμα παράγοντας που καθιστά δυσχερέστερη τη ζωή των προσφύγων, και βεβαίως, οι ακραίες καιρικές συνθήκες κοστίζουν ακόμα και τη ζωή σε ανθρώπους που στερούνται βασικά αγαθά, όπως τροφή και εστία.

Επισημαίνοντας τον κίνδυνο, με σημερινή ανακοίνωσή της, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) καλεί τις κυβερνήσεις «να κάνουν περισσότερα, προκειμένου να βοηθήσουν τους πρόσφυγες, αντί να τους απωθούν από τα σύνορα και να τους υποβάλλουν σε βία και κατασχέσεις».

Η

Σάρα Κρόου, εκπρόσωπος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τα παιδιά, UNICEF, σε τακτική συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη, δήλωσε: «Πρόκειται για τη διάσωση ανθρωπίνων ζωών και όχι για γραφειοκρατία και για την τήρηση γραφειοκρατικών διευθετήσεων». Η ίδια επεσήμανε πώς: «Η τρομερή κατάσταση είναι σήμερα στην Ελλάδα

Η εκπρόσωπος της UNHCR, Σεσίλ Πουιγί, αναφέρει ότι, περίπου 1.000 άνθρωποι βρίσκονται σε μη θερμαινόμενα αντίσκηνα και υπνωτήρια στην Ελλάδα.

Από τη μεριά του, ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, Τζόελ Μίλμαν, ανέφερε πως ο απολογισμός των θανάτων από περιστατικά μετανάστευσης, για το 2017, έχει φθάσει ήδη τους 27.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα