Οι Σερραίοι υποδέχθηκαν την Ολυμπιακή φλόγα

19:27 28/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Ολυμπιακή φλόγα των ΧΧΧΙΙΙ Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων που θα γίνουν το 2018 στην πόλη PyeongChang της Νότιας Κορέας έφτασε σήμερα το μεσημέρι στην πόλη των Σερρών.

Η αφή της Ολυμπιακής φλόγας έγινε στην πλατεία Ελευθερίας. Το βωμό άναψε η πρωταθλήτρια χιονοδρομίας Φανή Μαρμαρέλη η οποία την μετέφερε στην κεντρική πλατεία της πόλης ενώ η έναρξη της Λαμπαδηδρομίας στις Σέρρες

έγινε από τον Λαμπαδηδρόμο, πρωταθλητή Ελλάδος το 2015 στη χιονοδρομία Αλέξη Καφεστίδη και τον αντιπρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Γιάννη Λιούμπα (διαδρομή: Βενιζέλου – Ερμού – Πλατεία Ελευθερίας).

Η Ολυμπιακή φλόγα φτάνει στην πλατεία Ελευθερίας από την πρωταθλήτρια χιονοδρομίας Φανή Μαρμαρέλη

Προηγούμενη σταθμοί της φλόγας στο Νομό Σερρών ήταν στη Ροδόπολη και στο Σιδηρόκαστρο. Πριν την τελετή προηγήθηκε ανάκρουση του Ολυμπιακού ύμνου με την έπαρση της Ολυμπιακής σημαίας από τον Ολυμπιονίκη της Πάλης Απόστολο Τασκούδη, ανάκρουση του ύμνου της Νότιας Κορέας και έπαρση της σημαία της χώρας που θα διοργανώσει τους αγώνες από τον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό και Νέας Γενιάς Βασίλη Τερζή και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και έπαρση της Ελληνικής σημαίας από τον Καθηγητή του ΤΕΦΑΑ Σερρών και προπονητή βόλεϊ Κώστα Ριζόπουλο.

Η πρωταθλήτρια χιονοδρομίας Φανή Μαρμαρέλη ανάβει το βωμό στην πλατεία Ελευθερίας

Στην μικρή τελετή που ακολούθησε, χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, ο εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «PyeongChang 2018» Γιούνγκ Χον και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Αθανάσιος Βασιλειάδης. Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων και από την μπάντα του Δήμου ακούστηκε το «Μακεδονία ξακουστή».

Ανταλλαγή δώρων μεταξύ του Δημάρχου Σερρών και του εκπροσώπου της Οργανωτικής Επιτροπής των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Στη συνέχεια η αφή της Φλόγας έγινε από τον Λαμπαδηδρόμο πρωταθλητή Χιονοδρομίας Χρήστο Μαρμαρέλη και την παρέδωσε μετά από λίγο στην Λαμπαδηδρόμο κι επίσης πρωταθλήτρια χιονοδρομίας Κρυσταλλένια Σαραϊδάρη.

Ο Χρήστος Μαρμαρέλης μεταφέρει την Ολυμπιακή φλόγα από την πλατεία Ελευθερίας για να συνεχίσει το ταξίδι της

Στο έξοδο της πόλης η φλόγα επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο και συνέχισε το ταξίδι της για Δράμα ενώ απόψε θα διανυκτερεύσει στη Νάουσα. Η επιλογή των τριών πόλεων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών ως σταθμού φιλοξενίας της Φλόγας είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για την προβολή του Νομού και του Σερραϊκού αθλητισμού.

Το μελανό σημείο της εκδήλωσης, η σκάλα σπάει και ο εκπρόσωπος των αγώνων πέφτει αλλά τον κρατάνε οι άνδρες της ασφάλειας

Δυσάρεστο απρόοπτο

Κι όμως έγινε κι αυτό! Μια δυσάρεστη έπληξα περίμενε τον εκπρόσωπο της Οργανωτικής Επιτροπής των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «PyeongChang 2018» Γιούνγκ Χον αφού τη στιγμή που ανέβαινε στην εξέδρα που βρισκόταν ο βωμός της Ολυμπιακής φλόγας, έσπασε η ξύλινη σκάλα και αν δεν βρισκόταν οι άνδρες της ασφάλειας της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας δεν θα απέφευγε τον τραυματισμό! Μάλιστα για να ανέβει αυτός και ο Δήμαρχος τοποθετήθηκε μια καρέκλα χαλώντας προς στιγμήν τις όμορφες εικόνες της ιερής αυτής εκδήλωσης που είχε και Παγκόσμια προβολή με την παρουσία του τηλεοπτικού συνεργείου της ΕΡΤ που ακολουθεί τη φλόγα στο ταξίδι της αλλά και Νοτιοκορεάτη δημοσιογράφο που κάλυψε την εκδήλωση.

Οι υπάλληλοι του Δήμου απομακρύνουν τη σπασμένη σκάλα

Αξίζει να τονίσουμε ότι οι Σερραίοι αψήφησαν τις κακές καιρικές συνθήκες και έδωσαν το παρών στην πλατεία Ελευθερίας όπως και τα παιδιά των πολιτιστικών συλλόγων και των σχολείων της πόλης.

Οι πρωταθλητές Χιονοδρομίας και Λαμπαδηδρόμοι Χρήστος Μαρμαρέλης και Κρυσταλλένια Σαραϊδάρη.Η έπαρση της Ολυμπιακής σημαίας από Ολυμπιονίκη της πάλης του 2004 Απόστολο ΤασκούδηΈνας άνθρωπος με μεγάλη προσφορά στο Ελληνικό γυναικείο βόλεϊ ο Κώστας Ριζόπουλος στην έπαρση της Ελληνικής σημαίας.Ανταλλαγή δώρων μεταξύ του Δημάρχου Σερρών και του Πρόεδρου της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Αθανάσιου ΒασιλειάδηΗ εκδήλωση είχε φυσικά κάλυψη και από Νότια ΚορέαΟ εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «PyeongChang 2018» Γιούνγκ Χον μίλησε για την ασφάλεια των αγώνων λόγω των γεγονότων στην Κορεατική χερσόνησοΙκανοποίηση από τον Ολυμπιονίκη Απόστολο Τασκούδη και τους συντελεστές της εκδήλωσηςΕυτυχισμένη και περήφανη η οικογένεια Μαρμαρέλη με δύο παιδιά πρωταθλητές και λαμπαδηδρόμουςΗ Φανή Μαρμαρέλη άναψε τη φλόγα στο βωμό στην πλατεία ΕλευθερίαςΟ Νοτιοκορεάτης δημοσιογράφος ακολουθεί τη φλόγα με όλους τους τρόπους όπως και το συνεργείο της ΕΡΤ

Keywords
Τυχαία Θέματα