Οι πρώτες διεθνείς αντιδράσεις για τις Γαλλικές Εκλογές

00:41 24/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ συνεχάρη τον Εμμανουέλ Μακρόν και του ευχήθηκε επιτυχία για την 7η Μαΐου, τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών κατά της Μαρίν Λε Πέν, της υποψήφιας του Εθνικού Μετώπου, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Ο Γιουνκέρ συνεχάρη τον Μακρόν για το αποτέλεσμα στον πρώτο γύρο και του ευχήθηκε επιτυχία για τον επόμενο γύρο», έγραψε στο Twitter ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

.@JunckerEU

a félicité @EmmanuelMacron pour son résultat au premièr tour et lui a souhaité bon courage pour la suite. #Presidentielle2017

— Margaritis Schinas (@MargSchinas) April 23, 2017

Από το Βερολίνο, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Εμμανουέλ Μακρόν. «Είναι καλό που ο @EmmanuelMacron είχε επιτυχία με την θέση του υπέρ μίας ισχυρής ΕΕ +μίας κοινωνικής οικονομίας της αγοράς. Καλή επιτυχία για τις δύο προσεχείς εβδομάδες», έγραψε ο Στέφεν Ζάιμπερτ στον λογαριασμό του στο Twitter.

Gut, dass @EmmanuelMacron mit seinem Kurs für eine starke EU + soziale Marktwirtschaft Erfolg hatte. Alles Gute für die nächsten 2 Wochen.

— Steffen Seibert (@RegSprecher) April 23, 2017

Ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας (SPD) και υποψήφιος καγκελάριος της Γερμανίας Μάρτιν Σουλτς, συνεχάρη τον Μακρόν μέσω του λογαριασμού του στο Twitter και ζήτησε ενότητα όλων των δημοκρατών στη Γαλλία ώστε να μην γίνει πρόεδρος κάποιος εθνικιστής.

Je félicite @EmmanuelMacron! Mnt, il faut que tous les démocrates en France s’unissent pour que la nationaliste ne devienne pas présidente.

— Martin Schulz (@MartinSchulz) April 23, 2017

Σχετικές ειδήσεις: Λεπέν και Μακρόν στον Β’ γύρο – Φιγιόν, Αμόν δίνουν ψήφο στον Μακρόν
Γαλλικές Εκλογές: Πρώτα αποτελέσματα, Λεπέν – Μακρόν στον Β’ Γύρο (live)
Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα