Οι παιδόφιλοι στο διαδίκτυο και ο εθισμός των παιδιών στα social media (video)

13:31 3/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η ολοένα αυξανόμενη χρήση του διαδικτύου και η ραγδαία εξάπλωση των social media, πέρα από τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν, ενέχουν και πολλούς σοβαρούς κινδύνους για τους χρήστες που πολλές φορές δεν είναι ορατοί με την πρώτη ματιά. Η παιδική πορνογραφία είναι ένα από τα αδικήματα που διαπράττονται μέσω του διαδικτύου. Πώς μπορούμε να διακρίνουμε αν κάποιος είναι παιδόφιλος και πώς να προστατεύσουμε τα παιδιά μας;

Της Τζένης Χαραλαμπίδου

Χρήσιμες συμβουλές για την προφύλαξη και προστασία των ανηλίκων στο διαδίκτυο

μας δίνει ο Νικόλαος Σταματογιάννης, ψυχολόγος και υποστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο παιδόφιλος μπορεί να είναι οποιοσδήποτε, νέος ή ηλικιωμένος, πλούσιος ή φτωχός, μορφωμένος ή αγράμματος, άνεργος ή επιτυχημένος επαγγελματίας, οποιουδήποτε φύλου, εθνικότητας, χρώματος ή κοινωνικής τάξης. Εντούτοις, οι παιδόφιλοι συνήθως παρουσιάζουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά, τα οποία αποτελούν ενδείξεις πιθανής σεξουαλικής προτίμησης σε ανήλικους, χωρίς απαραίτητα να σημαίνει ότι κάθε τέτοιο χαρακτηριστικό συνιστά απόδειξη ότι κάποιος είναι παιδόφιλος. Σε συνδυασμό με οποιαδήποτε «περίεργη» συμπεριφορά όμως, πρέπει να μας υποψιάσουν.

Ο παιδόφιλος είναι συνήθως άντρας, άνω των 30 ετών, ελεύθερος, με λίγους φίλους της ηλικίας του. Αν είναι παντρεμένος, πιθανότατα έχει περιορισμένη ή και καθόλου ερωτική ζωή με τη σύντροφό του. Συχνά είναι αξιοσέβαστο και γνωστό μέλος της εκάστοτε τοπικής κοινωνίας. Πολλές φορές συμβαίνει να έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά και ο ίδιος ως παιδί και τα θύματά του είναι της ίδιας περίπου ηλικίας που είχε αυτός όταν κακοποιήθηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα