Οι κρατούμενοι του Σχολείου των Φυλακών Λάρισας μίλησαν

21:17 18/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο και μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου «συνομίλησαν» σήμερα το απόγευμα με την κοινωνία της Λάρισσας οι κρατούμενοι μαθητές του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας των Φυλακών της Λάρισας.

Το βιβλίο «Εκ προμελέτης» που έγραψαν εκπαιδευόμενοι, έγκλειστοι της Φυλακής Λάρισας, παρουσιάστηκε σήμερα στο πλαίσιο εκδήλωσης στο θέατρο ΟΥΗΛ που συνδιοργάνωσαν η αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, το 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας, ο Σύλλογος «Διέξοδος»

για το σωφρονισμό και την επανένταξη και η «Πόλη που μαθαίνει».

Για το βιβλίο μίλησαν ο σκηνοθέτης Κώστας Λαμπρούλης και οι συγγραφείς Αγγελική Δαφτσίδου και Καλλιόπη Πασιά, ενώ αποσπάσματα διάβασαν η Παναγιώτα Τσιανογιάννη, δικηγόρος – ηθοποιός και η Μαρία Μπούρπουλα – ηθοποιός.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας, ενώ παρέστη μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Απ. Μπέμπης. Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Κ. Καρυδάκη, ενώ έπαιξαν οι μουσικοί: Νικόλαος Νασίκας, Ρίζος Ματθαίος και Νίκος Νικολαΐδης.

Στο αίθριο του θεάτρου ΟΥΗΛ λειτουργεί μπαζάρ με έργα ζωγραφικής και προϊόντα για την ενίσχυση των κρατουμένων μέχρι και αύριο Τρίτη, ενώ το κόστος του βιβλίου «εκ προμελέτης» είναι το συμβολικό ποσό των 5 ευρώ και όλα τα έσοδα από την διάθεσή του θα καλύψουν ανάγκες του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαρίας (φυλακής) και του Συλλόγου η «Διέξοδος» για τον σωφρονισμό και την επανένταξη», που έχει έδρα στη Λάρισα.

Για να προμηθευθεί κανείς το βιβλίο μπορεί να απευθυνθεί στο Σχολείο, στο τηλ. 2410 671065 και στο mail: [email protected].sch.gr.
Επίσης το βιβλίο διατίθεται στη Λάρισα από το βιβλιοπωλείο «Αχιλλέας Καλτσάς» (Παπαναστασίου 7 – έναντι ΕΛΤΑ).

Keywords
Τυχαία Θέματα