Οι «Duo Fina» στην ΕΡΤ2

04:04 6/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η παιδική-νεανική εκπομπή «Duo Fina» επιστρέφει στην ΕΡΤ2, από τις 16 Οκτωβρίου 2016, σε νέα μέρα και ώρα προβολής (κάθε Κυριακή στις 13:00), ανανεωμένη σε ιδέες, αλλά πάντα με κεντρικό άξονα τον πολιτισμό και την αισθητική αγωγή που αποτελεί προτεραιότητα της ΕΡΤ.

Η εκπομπή είναι μία προσομοίωση ενός κοντσέρτου. Έτσι λοιπόν, η ΕΡΤ κάθε Κυριακή θα μεταμορφώνεται σ’ ένα μέγαρο συναυλιών,

με σκηνή το πλατό του Στούντιο «Δ» της Κατεχάκη, θεατές το τηλεοπτικό κοινό και σολίστες ταλαντούχα παιδιά-μαθητές σε ωδεία και μουσικά σχολεία. Στο λιλιπούτειο αυτό κοντσέρτο θα συμμετέχουν με το δικό τους τρόπο και άνθρωποι των Τεχνών. Από την εκπομπή δεν θα λείπουν και οι εκπλήξεις, τα χιουμοριστικά κουίζ και τα μουσικά παιχνίδια.

Την εκπομπή παρουσιάζουν οι χαρισματικοί και πολυτάλαντοι αδερφοί Φίνα. Οι γνωστοί δίδυμοι τενόροι και πιανίστες Τάκης και Γιάννης Φίνας, έχοντας διαγράψει έως τώρα μία σημαντική καλλιτεχνική πορεία σε διεθνές επίπεδο, ξεχωρίζουν για τις συχνά ανατρεπτικές τους εμφανίσεις μέσα από τις οποίες συστήνουν την όπερα και την κλασική μουσική στο ευρύτερο κοινό.

Εκπομπή 4η – Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016, στις 13:00

Η παιδική –νεανική εκπομπή Duo Fina επιστρέφει στην ΕΡΤ2, από τις 16 Οκτωβρίου, σε νέα μέρα και ώρα προβολής (κάθε Κυριακή στις 13.00) ανανεωμένη σε ιδέες, αλλά πάντα με κεντρικό άξονα τον πολιτισμό και την αισθητική αγωγή που αποτελεί προτεραιότητα της ΕΡΤ. Οι δίδυμοι τενόροι και πιανίστες Τάκης και Γιάννης Φίνας, που έχουν διαγράψει σημαντική καλλιτεχνική πορεία σε διεθνές επίπεδο, κάθε φορά θα παρουσιάζουν μέσα από το στούντιο Δ της ΕΡΤ ταλαντούχους μικρούς σολίστες- μαθητές σε Ωδεία και μουσικά σχολεία. Στο λιλιπούτειο αυτό κονσέρτο θα συμμετέχουν με τον δικό τους τρόπο και άνθρωποι των Τεχνών, ενώ δεν θα λείψουν και οι πολλές εκπλήξεις.

Εκπομπή 4η: «Art Vouveau»

Σε συναυλία rock, μεταξύ άλλων, μουσικής μετατρέπουν αυτή την Κυριακή το στούντιο Δ της ΕΡΤ οι προσκεκλημμένοι ταλαντούχοι σολίστες των Γιάννη και Τάκη Φίνα. Οι παρουσιαστές της εκπομπής παίζουν παιχνίδια γνώσεων με τα παιδιά στο πλατό ενώ σαν… τενορορεπόρτερς δίνουν χρήσιμες πληροφορίες. Επίτιμοι καλεσμένοι, οι ηθοποιοί της ομάδας Art Vouveau που χρησιμοποιούν όλα τα εκφραστικά τους μέσα για την παράσταση παντομίμας «Τα δεκανίκια», στο θέατρο Olvio, εκτός από τις φωνές τους. Ωστόσο, όλοι συμφωνούν ότι χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα μεγάλο λάθος.

Σκηνοθεσία: Στάθης Ρέππας.

Διεύθυνση παραγωγής: Γιώργος Στράγκας.

Αρχισυνταξία: Ζέτα Καραγιάννη.

Σκηνικά: Ελένη Νανοπούλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα