Ο Βόλος υποδέχθηκε την Παναγία Βηματάρισσα

22:54 28/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με αισθήματα συγκίνησης, ιερός Κλήρος και πιστοί υποδέχθηκαν σήμερα επισήμως, στην παραλία του Βόλου, το ακριβές αντίγραφο της Ιερής και Θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας Βηματάρισσας, προσφορά του Ηγουμένου της Ιεράς Μέγιστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ, η οποία θα τοποθετηθεί μονίμως στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, σε διαρκή προστασία και ευλογία της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Η Ιερά Εικόνα έφθασε εν πλω,

με σκάφος του Λιμενικού, στην παραλία του Βόλου, συνοδευόμενη από τον Γέροντα Εφραίμ, και την υποδέχθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, επικεφαλής του Κλήρου και του Λαού. Στην υποδοχή παρέστησαν η Υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών & Δικτύων κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο Βουλευτής Μαγνησίας κ. Χρήστος Μπουκώρος, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Θάνος Θεοδώρου, ο τεθείς σε αργία δήμαρχος, κ. Αχιλλέας Μπέος, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος κ. Σταμάτιος Ράπτης, ο Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος κ. Θεόδωρος Κλιάρης, οι επικεφαλής των Στρατιωτικών, Λιμενικών και Αστυνομικών Αρχών του Νομού και πλήθος ευλαβών Χριστιανών.

Η Ιερά Εικόνα τοποθετήθηκε επί στρατιωτικού οχήματος και λιτανεύτηκε προς τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, συνοδεία τιμητικού αγήματος της Αεροπορίας Στρατού, και υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου.

Ο Ηγούμενος Εφραίμ μίλησε για τους δεσμούς του Βόλου με το Άγιον Όρος και την Μονή Βατοπαιδίου ειδικώς, ενώ αναφέρθηκε και στην βεβαιότητά του ότι η Παναγία σκέπει και προστατεύει την Ελλάδα. «Εύχομαι η Εικόνα να σκεπάσει το λαό μας κι Εσάς, όλους τους πονεμένους και απογοητευμένους ανθρώπους…».

Αύριο Σάββατο 29/10, στις 6.30 μ.μ., στο Δημαρχείο του Βόλου, σε ειδική εκδήλωση, θα αποδοθεί ο τίτλος του επιτίμου δημότη της πόλης στον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα