Ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια κόμματων και ΜΜΕ, Αντ. Μπαλωμενάκης, στον 102 fm (audio)

16:03 17/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Δική μας ευθύνη ήταν να εντοπίσουμε παράνομες πράξεις που ζημίωσαν τον ελληνικό λαό. Εφόσον τα πράγματα πάρουν το δρόμο της Δικαιοσύνης, θα προκύψουν και ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα. Αν γίνει δεκτό από τη Δικαιοσύνη ότι το πόρισμα Καλούδη πρέπει να αναβιώσει, προφανώς θα υπάρχουν ευθύνες και σε πολιτικά πρόσωπα» δήλωσε ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Μπαλωμενάκης μιλώντας την

Τρίτη (17/1/2017) στον 102 fm της ΕΡΤ3 και τους Ασπασία Βούζη και Βασίλη Πεκλάρη.

Για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εξήγησε ότι έκαναν αλόγιστη χρήση δανεισμού για πολιτικούς σκοπούς, επισημαίνοντας ότι «η καμπύλη της δανειοδότησης, παραμονή των εκλογών, ανέβαινε απότομα». «Πρόκειται για νόθευση του πολιτικού ανταγωνισμού. Έως και τις εκλογές του 2009 τα ποσά ήταν ιλιγγιώδη» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα επόμενα βήματα της Επιτροπής υπογράμμισε ότι καταβάλλεται προσπάθεια να υπάρξει ενιαίο πόρισμα, «αν δεν το καταφέρουμε να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του» σημείωσε. Το τελικό πόρισμα θα κατατεθεί την ερχόμενη Δευτέρα στον πρόεδρο της Βουλής ο οποίος θα ορίσει ολομέλεια. Στη συνέχεια, η ολομέλεια θα αποφασίσει την αποστολή των σημαντικότερων τμημάτων στη Δικαιοσύνη.

«Δε θα κάνουμε κυνήγι μαγισσών, αλλά δε θα αφήσουμε κανέναν να μην του αποδοθούν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι» τόνισε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα