Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις εκδηλώσεις του έτους Καζαντζάκη

09:32 27/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο εκδηλώσεις στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους «Νίκος Καζαντζάκης», που συνδιοργανώνουν η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, η Περιφέρεια Κρήτης και οι Δήμοι, Ηρακλείου, Αρχανών-Αστερουσίων, Χερσονήσου, Οροπεδίου Λασιθίου και Μαλεβιζίου.

Στις 11 το πρωί θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον τάφο του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα στο Προμαχώνα Μαρτινέγκο, ενώ στις 12 παρά τέταρτο θα πραγματοποιηθεί

εκδήλωση στο Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη στη Μυρτιά.
Στις 6.30 το απόγευμα θα γίνει εκδήλωση στο Κράσι με θέμα: «Ο Νίκος Καζαντζάκης και οι Αλεξίου στο Κράσι», και μια ώρα αργότερα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Ψυχρό του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου. Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του θα μεταβούν στις Αρχάνες, όπου θα δούνε τα πρώτα μονταρισμένα πλάνα από την ταινία του Γιάννη Σμαραγδή για το Νίκο Καζαντζάκη.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων και του επιμορφωτικού προγράμματος, «Στα ίχνη του Καζαντζάκη στη Κρήτη», θα είναι παρόντες 70 νέοι Ελληνικής καταγωγής από την Ουκρανία, Ρωσία, Γεωργία, Καζακστάν, Αρμενία και Μολδαβία.

Keywords
Τυχαία Θέματα