Ο Παρασκευάς Θεοδωράκης ανοίγει ‘Λευκά Πανιά’

12:27 25/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Παρασκευάς Θεοδωράκης, τον οποίο γνωρίσαμε ως μέλος του συγκροτήματος “On the Road”, παρουσιάζει την πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλειά. Το album «Λευκά Πανιά» περιλαμβάνει εννέα τραγούδια σε στίχους και μουσική του Παρασκευά. Πρόκειται για συνθέσεις πολύ ιδιαίτερες, μιας και ο καλλιτέχνης αντλεί τις επιρροές του αφ’ ενός μεν από τους παραδοσιακούς ήχους των τόπων καταγωγής του (Γρεβενά και Κρήτη) με ροκ και έντεχνες επιρροές, με έναπλούσιο ηχητικό αποτέλεσμα και πολύ διαφορετικό απ’ ότι έχουμε συνηθίσει.

Συμμετέχουν ως ερμηνευτές ο Νίκος Ζιώγαλας και η Μαρίνα Δακανάλη. Η ενορχήστρωση του Παρασκευά έχει πλαισιωθεί από μια αξιόλογη ομάδα μουσικών :

(Γιώτης Κιουρτσόγλου, Θανάσης Σοφράς, Διονύσης Μακρής – μπάσο, Haig Yazdjian – ούτι, Κυριάκος Πέτρου – βιολί, Χρήστος Σκόνδρας – γκάιντα & μπουζούκι, Δημήτρης Μπρέντας – κλαρίνο, Δημήτρης Κούστας – ακορντεόν, Σταύρος Καρυδάς – φυσαρμόνικα, Δημήτρης Χατζηδημητρίου – πλήκτρα, Χρήστος Σπηλιώπουλος – τρομπόνι, Σωτήρης Μαυρονάσιος – τύμπανα, Δρόσος Σκυλλάς – κρουστά, Δημήτρης Χατζηδημητρίου, Χάρης καιΓιάννης Μιχαηλίδης – φωνητικά).

Η ηχογράφηση, μίξη και mastering έγιναν από τον Κώστα Παρίσση στο StudioPraxis.Η παραγωγή έγινε σε συνεργασία της Final Touch με την VictoryMedia. Το φωτογραφικό υλικό του album επιμελήθηκε ο Δημήτρης Κρητικόπουλος.

«’Λευκά Πανιά’ είναι ο τίτλος του πρώτου προσωπικού μου δίσκου, που ολοκληρώθηκε φέτος το καλοκαίρι. Είναι ένα μουσικό ταξίδι που προσπάθησα να γεμίσω με δυναμισμό και συναίσθημα, συνδυάζοντας τις ρίζες μου από τα Γρεβενά και την Κρήτη, με την έντεχνη και τη ροκ μουσική. Τα «Λευκά Πανιά» συμβολίζουν τη νέα αρχή, την ελπίδα και την αισιοδοξία με την οποία αντιμετωπίζω τη ζωή. Τον καθημερινό αγώνα για δουλειά, δημιουργία και έκφραση, που όλοι οι νέοι καλλιτέχνες δίνουμε, κόντρα στα προβλήματα, τις ανασφάλειες και τις αντίξοες συνθήκες που βιώνουμε» δηλώνει ο ίδιος.

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη:

Ο Παρασκευάς Θεοδωράκης είναι τραγουδιστής και σολίστ ακουστικής κιθάρας, ενώ παράλληλα συνθέτει μουσική και στίχους. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, έχοντας διδαχτεί από σημαντικούς δασκάλους όπως τον Δημήτρη Μυστακίδη, τον Κυριάκο Ταμπάκη, τον Ross Daly κ.ά. Έχει στο ενεργητικό του σημαντικές συνεργασίες και πλήθος εμφανίσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα. Το 2009 άνοιξε τις συναυλίες των Ten Years After σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με το συγκρότημα On the Road, ενώ το 2012 εμφανίστηκε σε καλοκαιρινές συναυλίες του Σωκράτη Μάλαμα, με το ίδιο συγκρότημα.Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες: Αρλέτα, Βαγγέλη Γερμανό, Νίκο Ζιώγαλα, Γιάννη Μηλιώκα, Διονύση Τσακνή, Βασίλη Καζούλη, Λουδοβίκο των Ανωγείων, Παντελή Θαλασσινό, Μίλτο Πασχαλίδη, Δημήτρη Ζερβουδάκη, Βαγγέλη Κοντόπουλο, Γεωργία Νταγάκη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιώργο Ανδρέου, Χρήστο Θηβαίο, Σταύρο Σιόλα, Οδυσσέα Τσάκαλο, κ.ά.

Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά ήταν το «On the Road Live», με το συγκρότημα On the Road. Συμμετέχει στο τραγούδι «Ηπειρώτικο Μοιρολόι» του δίσκου «Ένας Ολοκαίνουριος Κόσμος» του Φίλιππου Πλιάτσικα, στο δίσκο του θεατρικού έργου «Με τον Αίσωπο εκδρομή» του Γιώργου Φραντζολά και στο τραγούδι «Μέλισσα», του δίσκου «Όλα είναι αλλού» των Βαγγέλη Κοντόπουλου και Χρήστου Θηβαίου.

Αυτή την περίοδο ανανεώνει τις διαδρομές του σε ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο δυναμισμό και συναίσθημα.

Οι ρίζες του από τα Γρεβενά και την Κρήτη, σε συνδυασμό με την έντεχνη και τη ροκ μουσική, αποτυπώνονται στην νέα του δουλειά με τίτλο «Λευκά Πανιά».

O Παρασκευάς Θεοδωράκης θα είναι live στον Ξαρχάκο, στο πάρκο της ΧΑΝΘ την Πέμπτη 27 Ιουλίου, στις 22.00 το βράδυ.

Keywords
Τυχαία Θέματα