Ο Λ.Νιοτόπουλος για «Δερματούσα», ΕΚΑΒ, ΚΕΚ, κλειστό «Παναγούλας»

14:23 23/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Για μια σειρά τοπικών θεμάτων, για τα οποία υπάρχει θετική εξέλιξη, ενημέρωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων (ΠΣΙΝ), κατά τη συνεδρίασή του, το Σαββατοκύριακο στη Ζάκυνθο, ο αντιπεριφερειάρχης του νομού Λ.Νιοτόπουλος, αποσπώντας τη σύμφωνη γνώμη του οργάνου.
Μάλιστα, ο κ.Νιοτόπουλος, προσκομίζοντας τα ανάλογα έγγραφα, προέβη σε σχετική ενημέρωση και στην τοπική ΕΡΤ, αρχής γινομένης, από τη δωρεά οικοπέδου (που βρίσκεται στην Τ.Κ. Τραγακίου, εμβαδού 4.500, 38 τ.μ.,) ιδιοκτησίας Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου (που αγοράστηκε

με πιστώσεις του υπουργείου Παιδείας), προς το δήμο του νησιού, με αποκλειστικό σκοπό (όπως προβλέπεται στο συμβόλαιο της αγοραπωλησίας), την ανέγερση του νέου δημοτικού σχολείου «Δερματούσας», διαφορετικά θα επιστραφεί αυτοδίκαια στην κυριότητα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (ΠΙΝ), ενώ μετά τη χρήση του οικοπέδου για το λόγο που αγοράστηκε και δόθηκε στον Δήμο, δεν μπορεί να υπάρξει ουδεμία άλλη χρήση.

Επίσης, αναφέρθηκε στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης για την αποκατάσταση βλαβών ασθενοφόρων του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου (ΓΝΖ) και στη λήψη απόφασης από το ΠΣΙΝ, για την έγκριση των όρων της εν λόγω σύμβασης με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσων-Ηπείρου και Δυτ.Ελλάδας (6η ΥΠΕ) και το ΕΚΑΒ (παράρτημα Πατρών), όπως και στη εξουσιοδότηση του Περιφερειάρχη ΠΙΝ Θ.Γαλιατσάτου για την υπογραφή της.

Επιπλέον, ως ο νόμιμος εκπρόσωπος του Περιφερειακού ΚΕΚ Δ.Β.Μ. Π.Ε. Ζακύνθου, ζήτησε και είχε την έγκριση από το ΠΣΙΝ, για την υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης του υπουργείου Εργασίας-Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης από το ΚΕΚ Δ.Β.Μ. ΠΕ Ζακύνθου Κεντρικής Δομής.

Τέλος, ο κ.Νιοτόπουλος, ενημέρωσε για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της ΠΙΝ και του Δήμου Ζακύνθου με τίτλο «Εκσυγχρονισμός, βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων κλειστού γυμναστηρίου ‘’Παναγούλας’’ (Δ.Ε.Ζακυνθίων)», για την οποία, το ΠΣΙΝ έλαβε απόφαση για έγκριση της συγκεκριμένης σύμβασης και την εξουσιοδότηση του κ.Γαλιατσάτου για την υπογραφή της και τον ορισμό δύο εκπροσώπων της ΠΙΝ στην οικεία κοινή επιτροπή παρακολούθησης της, βάσει και των προβλεπόμενων όρων, υλοποίησης της.

Ρεπορτάζ: Σάκης Νέγκας

Keywords
Τυχαία Θέματα