Ο ελληνικός απολογισμός της 1ης ημέρας – Το πρόγραμμα της Κυριακής (video)

23:44 6/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ανάμικτα ήταν τα συναισθήματα από την πρώτη ημέρα συμμετοχής των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, καθώς μόνον ο Λευτέρης Πετρούνιας και η κωπηλασία κατάφεραν να προχωρήσουν, ενώ μέτριο ήταν το ξεκίνημα για την ελληνική κολύμβηση.
Ακόμα και η εθνική μας ομάδα πόλο ανδρών δυσκολεύτηκε πολύ να καταβάλλει την αντίσταση της Ιαπωνίας, ενώ ο Ιωάννης Ταμουρίδης στην ποδηλασία δρόμου, αν και υπερέβαλε εαυτόν, δεν μπόρεσε να βρεθεί κοντά στους διεκδικητές

της πρώτης θέσης.

Αναλυτικά:

Εξαιρετική εμφάνιση από Πετρούνια – Εκτός τελικού ο Μάρας
Πολύ καλό ξεκίνημα για τις ελληνίδες κωπηλάτριες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, καθώς οι Κατερίνα Νικολαΐδου και Σοφία Ασουμανάκη προκρίθηκαν στις δώδεκα καλύτερες βάρκες του διπλού σκιφ γυναικών.
Οι Ελληνίδες κωπηλάτριες και μεγάλη ελπίδα της Ελλλάδας για ένα μετάλλιο ξεκίνησαν από την 1η διαδρομή της 3ης προκριματικής σειράς και εξασφάλισαν άμεσα την πρόκριση, χωρίς να χρειαστούν επαναληπτικό αγώνα, καταλαμβάνοντας την 3η θέση με χρόνο 7:20.64, πίσω από τη 2η Αυστραλία των Σάλι Κεχόι, Τζενεβίβ Όρτον (7:17.34) και την 1η Νέα Ζηλανδία των Ιβ ΜακΦαρλέιν/Ζόι Στίβενσον (7:14.31). Οι Ελληνίδες κωπηλάτριες θα αγωνιστούν ξανά την ερχόμενη Τρίτη στις 9/8 με στόχο την πρόκριση στον τελικό.

Στην 12άδα των Ολυμπιακών Αγώνων και η ελληνική τετράκωπος
Έπαιξε με τη φωτιά η εθνική μας ομάδα πόλο ανδρών που χρειάστηκε να υπερβάλλει τον εαυτό της και με μια …επική ανατροπή στο τέλος νίκησε με 8-7την Ιαπωνία στην πρεμιέρα του ολυμπιακού τουρνουά στο Ρίο.
Τα οκτάλεπτα: 2-0, 2-3, 0-4, 4-0
Με σερί 4-0 στην τελευταία περίοδο και γκολ του Μυλωνάκη 38΄΄ πριν τη λήξη, η ελληνική ομάδα νίκησε πολύ δύσκολα την Ιαπωνία με 8-7, στο πλαίσιο του Α΄ ομίλου, και έκανε το πρωτο βήμα για πρόκριση στα προημιτελικά. Εξυπακούεται ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν κρατάει τίποτα από το σημερινό παιχνίδι, εκτός ίσως από την αντίδραση στο τέλος, και οφείλει να δείξει πολύ καλύτερο πρόσωπο στους επόμενους αγώνες του, αρχής γενομένης από τη μάχη με την πανίσχυρη Σερβία, τη Δευτέρα στις 15:00.

Εκτός ημιτελικών Ντουντουνάκη και Βουρνά

Keywords
Τυχαία Θέματα