Ο Δ.Κονιτόπουλος για παράσταση «Σε γνωρίζω…Διονύσιος Σολωμός»

13:05 7/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Ένα ταξίδι με αφετηρία τα πρώτα χρόνια της αθωότητας στη γενέτειρα του μεγάλου μας εθνικού ποιητή Διονύσιου Σολωμού και το ιστορικό περιβάλλον όπου έζησε και δημιούργησε. Ξεκινώντας από τη γενέτειρα του Ζάκυνθο, μέχρι την ωριμότητα και το τέλος του στην Κέρκυρα, ύμνησε όπως κανένας άλλος τη μοναδική γυναίκα στην οποία και αφιέρωσε τη ζωή του, την Ελευθερία. Με μόνο όπλο την «κόψη του σπαθιού» του, την πένα του, ο “Δάντης του Ελληνικού Παρνασσού”, περνά μέσα από τις φλόγες της Επανάστασης του ’21 και σφραγίζει τη μοίρα

του και τον Αγώνα για την Ανεξαρτησία της Ελλάδας».

Με τα χαρακτηριστικά αυτά λόγια, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Ζακύνθου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ζακυνθίων Αθήνας Διονύσης Κονιτόπουλος, αναφέρθηκε στην παράσταση «Σε γνωρίζω…Διονύσιος Σολωμός», της Κλεοπάτρας Εμμανουήλ, αφιερωμένη στον εθνικό μας ποιητή, η οποία παρουσιάζεται κάθε Κυριακή στις 11:30πμ στο Θέατρο Αλκμήνη στην Αθήνα.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Παναρετάκης. Ερμηνεύουν: Κλεοπάτρα Εμμανουήλ, Γιώργος Καπετανάκος, Γιάννης Καραμπέκιος, Δημήτρης Παναρετάκης. Θέατρο Αλκμήνη , Διεύθυνση: Αλκμήνης 8-12, Αθήνα 118 54 Τηλέφωνο: 21 0342 8650 Τρόποι πρόσβασης: Μετρό: Κεραμεικός, Τρόλεϋ:21 Στάση ΚΑΜΠΑ, ΟΑΣΑ:049, 815, 838, 914, Β18, Γ18 Στάση ΚΑΜΠΑ. Κάθε Κυριακή στις 11:30. Από 29/10 έως 17/12.Διάρκεια: 90’.

«Πρόκειται για μια παράσταση την οποία προβάλλει και στηρίζει η Ένωση Ζακυνθίων Αθήνας», όπως τόνισε ο κ.Κονιτόπουλος, αναφέροντας πως «παράλληλα, στο πλαίσιο ανάδειξης του επτανησιακού και δη του ζακυνθινού πολιτισμού, έχουμε ως προτεραιότητα στην παρούσα φάση, την ονομασία μιας πλατείας στην Αθήνα με το όνομα του εθνικού μας ποιητή καθώς και με την τοποθέτηση μιας προτομής του, σε εμφανές και συμβολικό σημείο».

Ρεπορτάζ: Σάκης Νέγκας

Keywords
Τυχαία Θέματα