Ο Δήμος Ζακύνθου για masterplan λιμενικών υποδομών

15:01 14/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ), η οποία αφορούσε την έγκριση του masterplan των λιμενικών υποδομών στη Ζάκυνθο, συμμετείχε ο Δήμαρχος του νησιού, Παύλος Κολοκοτσάς.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από τον Δήμο Ζακύνθου, παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Άκης Ζήβας, ενώ ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία του πολιτικού μηχανικού της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Μεταφορών και Δικτύων (Γενική Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Υποδομών), Διονύση Μακρή, καθώς και του ναυπηγού διεθνούς φήμης, Δημήτρη Κάπαρη.

Σε δήλωσή του

για το συγκεκριμένο θέμα, ο κ. Κολοκοτσάς ανέφερε τα εξής: «Παρουσιάσαμε τις θέσεις μας και πλέον αναμένουμε την οριστική απόφαση της ΕΣΑΛ, ώστε να αποκτήσει επιτέλους η Ζάκυνθος το προβλεπόμενο masterplan για το λιμάνι της και να αρχίσουν τα έργα υποδομών με προτεραιότητα στην κρουαζιέρα και στα πάρκινγκ, που θα δώσουν μια άλλη εικόνα στην πόλη του νησιού και στο λιμάνι. Για εμάς δεν έχει τόσο σημασία η θέση στην οποία θα γίνει η προβλήτα, αλλά δίνουνε βαρύτητα στο ίδιο το έργο, το οποίο θα αναβαθμίσει και την ποιότητα του τουρισμού που υποδεχόμαστε».

Keywords
Τυχαία Θέματα