Ο συγγραφέας Δημήτρης Μίγγας στη «Ζώγια»

11:51 19/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Η αγωνία για την χαμένη αφήγηση»
Mία βραδιά για τη γραφή αφιερωμένη στο έργο του Δημήτρη Μίγγα διοργανώνει η «Ζώγια», στην οδό Αλ. Σβώλου 54, την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017, στις 19:00 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Η περιπέτεια της γραφής, η εκρηκτικότητα, η γενναιοδωρία, η αχαριστία της συγγραφικής πράξης, αυτής που καλείται να διασώσει αφηγήσεις που κάθε τόσο ακούγονται πίσω από όσες καλείται να επινοήσει, διατρέχει επί μία εικοσαετία το έργο του Δημήτρη Μίγγα. Με αφετηρία το τελευταίο του μυθιστόρημα, Έρως ανίατος (εκδόσεις«Μεταίχμιο»), ο συγγραφέας θα συζητήσει με τον δημοσιογράφο

Γιάννη Κοτσιφό και με το κοινό για τα σημεία προσανατολισμού στη διαδρομή αυτή.
Ο Δημήτρης Μίγγας ξεκίνησε το 1995 με την ποιητική συλλογή «Αγκαλιάζεις τον άνθρωπο αν αγγίξεις τη θάλασσα» από τις εκδόσεις Εντευκτηρίου. Το 1999 εκδόθηκε η συλλογή διηγημάτων του με τίτλο «Των κεκοιμημένων» από τις εκδόσεις «Πόλις». Για το βιβλίο αυτό τιμήθηκε το 2000 με το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου πεζογράφου του περιοδικού «Διαβάζω». Το 2001 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Πόλις» το μυθιστόρημά του «Σπάνια χιονίζει στα νησιά» και τον Νοέμβριο του 2003 από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο» η συλλογή διηγημάτων με τίτλο «Της Σαλονίκης μοναχά«. Το 2005 κυκλοφόρησε πάλι από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο» το μυθιστόρημά του «Στα ψέματα παίζαμε«. Το «Έρως ανίατος» είναι το τελευταίο του βιβλίο.
Το μυθιστόρημα «Σπάνια χιονίζει στα νησιά» μεταφράστηκε στα ιταλικά και κυκλοφόρησε τον Οκτώβρη του 2004 από τις εκδόσεις CrocettiEditore με τίτλο Sulleisolenonnevicamai, ενώ το μυθιστόρημα «Στα ψέματα παίζαμε!» κυκλοφόρησε το 2006 στα σέρβικα από τις εκδόσεις Geopoetika με τίτλο Samosmoseigrali! και τον Αύγουστο του 2007 το ισπανικό INSTITUT DEL CINEMA CATALÀ, S.A. απέκτησε το δικαίωμα να το διασκευάσει σε σενάριο. Διηγήματά του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και κινέζικα.

Ο «Χειμώνας ’16 στη Ζώγια» περιλαμβάνει εκδηλώσεις για τη μουσική, τη γραφή, τα εικαστικά, το θέατρο και το παιδί και απλώνεται από το Νοέμβριο 2016 έως και τον Ιανουάριο 2017. Όλες οι εκδηλώσεις είναι με ελεύθερη είσοδο, με μόνη τιμή αυτήν της όποιας παραγγελίας και γίνονται στη Ζώγια, Αλ. Σβώλου 54, Τηλ.: 2310 243459.

Keywords
Τυχαία Θέματα