Ο Χάμιλτον στην pole position του Γκραν Πρι του Άμπου Ντάμπι

18:43 26/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Λιούις Χάμιλτον κράτησε ζωντανές τις ελπίδες του για τον τίτλο κερδίζοντας την pole position στο Γκραν Πρι του Άμπι Ντάμπι με μια καθαρή διαφορά τριών δεκάτων του δευτερολέπτου από τον συναθλητή του και συνδιεκδικητή του τίτλου, Νίκο Ρόσμπεργκ.

Συγκεντρωμένος και ταχύς, ο Χάμιλτον έκανε δύο γύρους στο Q3 που θα μπορούσαν να του δώσουν αμφότεροι, την pole position, απέναντι σ’έναν Ρόσμπεργκ που δεν κατάφερε να αποφύγει τα λάθη, και απλά παραδέχτηκε ότι ο χρόνος που πέτυχε ο Χάμιλτον ήταν πολύ γρήγορος γι’αυτόν.

Πίσω

από τα «Ασημένια Βέλη» θα ξεκινήσουν η Red Bull του Ντάνιελ Ρικιάρντο και η Ferrari του Κίμι Ράικονεν, οι οποίες χωρίζονταν μόλις από 15 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Στην πέμπτη θέση, 64 χιλιοστά πίσω από τον συναθλητή του στη Scuderia, θα βρίσκεται ο Σεμπάστιαν Φέτελ, έχοντας στο πλάι του τη δεύτερη Red Bull του Μαξ Φερστάπεν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πιλότοι των δύο Red Bull είναι και οι μοναδικοί στην πρώτη δεκάδα που θα ξεκινήσουν τον αυριανό αγώνα με την πολύ μαλακή γόμα της Pirelli, κάτι που θεωρητικά θα μπορούσε να τους δώσει κάποιο πλεονέκτημα στρατηγικής.

Οι Force India των Νίκο Χούλκενμπεργκ και Σέρχιο Πέρες κλείδωσαν την τέταρτη σειρά της εκκίνησης, ενώ τη δεκάδα συμπλήρωσαν ο Φερνάντο Αλόνσο με McLaren και ο Φελίπε Μάσα με Williams στο τελευταίο Γκραν Πρι της καριέρας του.

Όλη η δράση των κατατακτήριων δοκιμών του Γκραν Πρι του Άμπου Ντάμπι θα μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένα την Κυριακή στις 14:00 το μεσημέρι από τις συχνότητες της ΕΡΤ2 και ΕΡΤ HD. Η ζωντανή μετάδοση του αγώνα, που θα κρίνει και τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2016, αρχίζει στις 15:00.

Keywords
Τυχαία Θέματα